avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... nelamuriri calcularea punctului de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

nelamuriri calcularea punctului de pensie

Am primit de curand Decizia de Pensionare si mi se aduce la cunostinta ca doua dintre adeverintele de venituri depuse nu au fost luate in calcul la stabilirea punctului de pensie. Mentionez ca cele doua adeverinte reprezinta acord, prime, ore suplimentare din perioada 1973-1988. Urmeaza sa depun o contestatie fata de Decizia Casei de Pensii si as dori sa stiu daca in cazul in care este respinsa, in baza carei Legi sau HG as putea actiona in judecata Casa de Pensii pentru a obtine luarea in calcul a celor doua adeverinte la stabilirea punctului de pensie. Totodata, in masura in care este posibil, as dori un link catre pagina web a:P acelei legi. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 15:19, 7 Noiembrie 2012
Intradevar exista reglementat in Legea nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 149 ca si procedura prealabila contestarea deciziei de pensionare la Comisia Centrala de Contestatii, insa nu va asteptati prea curand la un raspuns desi termenul reglementat de aceeasi lege pt raspuns este de 45 de zile, cunosc cazuri cand abia dupa aproape un an au primit raspuns, si fiti sigur ca il veti primii in acelasi sens cu cel emis de casa teritoariale de pensii.
Dupa acest raspuns, puteti solicita in instanta luarea in calculul pensiei si veniturile obtinute in acrod si regimul prelungit de lucru, intrucat doar pentru acestea Inalta Curte de casatie si Justitie a Romaniei a stabilit prin decizii definitive si irevocabile , luarea lor in stabilirea drepturilor de pensie, respectiv: Decizia nr. 19/17.10.2011 pt acordul global publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 824 din 22/11/2011, privind completul competent sa judece recursul in interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 18/2011 si Decizia nr. 5/20.09.2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 223 din 31.03.2011 privind examinarea recursului in interesul legii cu privire la stabilirea si recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat, prin luarea în considerare a formelor de retribuire obţinute în regim de lucru prelungit, prevazute de art. 2 din Hotararea Consiliului de Ministri nr. 1.546/1952 privind regimul prelungit.
Prin cautare pe net veti putea gasii cele doua decizii si va veti lamurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu a fost modificata legea pensiilor? iordachecornel iordachecornel Ca urmare a Recursului in interesul legii al ICCJ la Decizia nr.5/20.09.2010 privind stabilirea si recalcularea pensiilor prin luarea in considerare a ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu acord global iulius dogan iulius dogan Buna ziua De curand am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta. Am observat ca adeverintele depuse la casa de pensii cu sumele obtinute prin ... (vezi toată discuția)
Recurs in interesul legii, recurs iccj-decizia nr. 19 din 10 decembrie 2012 rududoo rududoo A. Decizia nr.19/10.12.2012 a Înaltei Curti de Casatie si Justitie privind recursurile in interesul legii, referitoare la interpretarea si aplicarea ... (vezi toată discuția)