avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pot cere instantei sa aduca adeverinta de venit de la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pot cere instantei sa aduca adeverinta de venit de la ANAF?

Doresc sa primesc ajutorul public judiciar in materie civila (OUG nr. 51/2008), si trebuie sa trimit presupun adeverinta de venit, si alte acte doveditoare, insa nu am timp sa stau la cozi (nu scrie nicaieri ca ai "dreptul" sa fii reprogramat, sa stai la cozi, sa nu fii servit de functionari publici s.a.m.d., ba dimpotriva), fiindca ma voi intoarce in provincie, si domiciliul din buletin e in Bucuresti, iar functionarii ANAF din Focsani nu cunosc legea si trebuie sa ma duc la directorul lor ori de cate ori scot o adeverinta de venit, si n-am chef sa-i dau si pe ei in judecata.

Pot cere in baza aceluiasi OUG nr. 51/2008 sa se achite orice alte cheltuieli legate de aducerea actelor in instanta de la autoritatile statului, sau, parata, dupa caz?

Cod de procedura civila
Art. 175
Dacă înscrisul se găseşte în păstrarea unei autorităţi sau a altei persoane, instanţa va dispune aducerea lui în termenul fixat în acest scop. Cel care deţine înscrisul este îndreptăţit să refuze aducerea acestuia în cazurile prevăzute de art. 173.
Înfăţişarea şi aducerea înscrisului se fac pe cheltuiala părţii care a cerut dovada; suma de plată va fi stabilită prin încheiere irevocabilă.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
masayoshi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:45, 8 Noiembrie 2012
Nu exista o baza legala, pentru a putea solicita partii adverse din dosar sa achite astfel de cheltuieli.

Cererea de ajutor public judiciar se adreseaza instantei si aceasta o incuviinteaza sau nu, dupa caz.

Aceasta cerere de ajutor public judiciar nu se discuta in contradictoriu in cadrul unui proces.

Este cererea dvs. iar partea adversa din proces nu i se solicita nicio parere, nicio obiectiune din partea acesteia nu poate fi primita.

Mi se pare mai mult decat logic, chiar o chestie de bun simt, ca, atat timp cat acestei parti nu i se da cuvantul si nu are niciun drept la replica pe solicitarea dvs. nici sa nu-i poti solicita acesteia achitarea unor cheltuieli ce va privesc strict pe dvs.

Nu este vorba de achitarea unei cheltuieli de catre partea adversa. OUG nr. 51/2008, ordonanta de urgenta privind ajutorul public judiciar in materie civila inseamna ca cer ajutor public judiciar de la stat pentru acoperirea cheltuielilor de judecata in materie civila.

Pentru demonstrarea faptului ca ma incadrez conform cererii in OUG nr. 51/2008, trebuie depuse niste dovezi, cum ar fi adeverinta de venit. Nu mai tin minte exact daca am trimis-o si data trecuta cand am primit acest ajutor judiciar pentru achitarea cheltuielilor, putand declara si pe proprie raspundere, in masura in care functionarii publici iti refuza cererile uneori si alteori le tegiverseaza rezolvarea
Intervenţie moderator


@ masayoshi & justice123

Vă rog să ştergeţi unul din cele două conturi cu care v-aţi înregistrat pe site. Mai jos puteţi citi şi paragraful din regulamentul de postare ce stă la baza solicitării mele.
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

www.avocatnet.ro/content/tag...


Mulţumesc anticipat,

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune salmiroxa salmiroxa Suntem 4 frati din Dorohoi, eu locuiesc in Vaslui si vreau sa deschid succsiunea , dar sunt somera cu 480ron pe luna , un alt frate in Italia aproape disparut ... (vezi toată discuția)
Judecata iosifica iosifica CAND UN COLECTIV DE ANGAJATI DAU FIRMA LA CARE AU LUCRAT IN JUDECATA DIN CAUZA NEPLATII SALARIILOR CATRE ANGAJATI SI NERESPECTARII CONTRACTULUI DE MUNCA A ... (vezi toată discuția)
Partaj - eventuala scutire de taxa? mariana74 mariana74 Am handicap grad.2 Va rog frumos sa Am handicap cradul 2 accentuat Am handicap gradul 2 accentuat asi vrea sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)