avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea in plata stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea in plata stimulentului de insertie

buna seara,am fost concediat in plata stimulentului de insertie pentru nemotivate,copilul are 1an si 6luni am optat de la inceput pentru stimulent chear dupa ce am nascut.am fost la un avocat si spune ca nu conteaza ca am stimulent.ce pot face?este corect ce mi-a raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 10 Noiembrie 2012
Puteti ataca in instanta decizia de concediere , in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia. Asa ceva este interzis prin lege.
Contestatie se va depune la Tribunalul n raza caruia aveti domiciliul.
freeelis a scris:

Puteti ataca in instanta decizia de concediere , in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia. Asa ceva este interzis prin lege.
Contestatie se va depune la Tribunalul n raza caruia aveti domiciliul.


multumesc pentru raspuns.dar de ce avocati spun ca nu conteaza ca am stimulent,zice sa atacam decizia de concediere ca nu sau respectat pasi legal si sar putea sa castigam de ce nu-i intereseaza ca am stimulent.
Cand ati intrat in CCC? .. sau altfel spus , care este data nasterii copilului?
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

Cand ati intrat in CCC? .. sau altfel spus , care este data nasterii copilului?


nu am fost in CCC de la inceput am optat pentru stimulent,am depus actele in30 de zile de la nastere si am primit direct stimulent.am citit undeva ca cine opteaza de la inceput pentru stimulent(CAZUL MEU ESTE PROTEJAT PANA LA 2 ANI DE CONCEDIERE)data nasteri 28.04.2011
Daca data nasterii copilului este de 28.04.2011 , atunci sunteti protejata de OUG nr.111/2010 care dispune:
Art. 25 (2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Prin urmare, daca sunteti in termen , contestati decizia de concediere la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul .. termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei respective.

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie Daiana89 Daiana89 Buna seara, As dori sa stiu in cazul in care mama nu a avut dreptul la ccc iar tatal a optat odata cu incetarea concediului maternal pentru stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie!? petronel11 petronel11 Buna ziua. Am o colega aflata in CCC, pe data de 28.08.2014 copilul implineste un an (tatal indeplineste conditiile prevazute in OUG 111/2010). Conform OUG ... (vezi toată discuția)