avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot fi concediata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot fi concediata?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la serviciu din crestere copil pe 1.02.2012. Am gasit o interdictie de concediere in OUG 111/2010, insa nu am inteles daca e pe toata perioada in care beneficiez de stimulent sau doar 6 luni.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 29 Mai 2012
Cf.OUG 111/2010,art.25:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul
.....
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate

Asadar,interdictia ,daca ati beneficiat de ccc cf. acestui act normativ se extinde inca max.6luni dupa revenirea dvs.in activitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
Daca interdictia se extinde la 6 luni, care este scopul introducerii in lege a pct b art 25 alin 2 "salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentul de insertie prevazut la art 7"? Eu inteleg din acest text ca pana implineste copilul 2 ani, timp in care beneficiez de acest stimulent, angajatorul nu ma poate concedia. Deci, logic interdictia s-ar extinde la 1 an in cazul meu. Imi cer scuze ca insist, dar va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg. multumesc
Daca beneficiati de stimulentul de insertie,atunci vi se aplica prevederea art25(2)litb:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

Este situatie particulara prevazuta expres in lege,situatia beneficiarilor acestui stimulent, termenul de 6 luni se refera la cei ce se intorc in activitate dupa ccc,dar care nu beneficiaza de stimulent.asa interpretez eu aceste prevederi.
Care este data de nastere a copilului ? .. intrucat OUG nr.111/2010 este aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011.
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an inseamna ca ati beneficiat de prevederile OUG 111/2010 si nu puteti fi concediata in timp ce beneficiati de stimulentul de insertie.

2. Dupa ce copilul implineste 2 ani se aplica prevederile ert.25(3) din OUG 110/2010.

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada in care primesc suplimentul de insertie MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, M-am intors la serviciu cand copilul avea 11 luni,acum are 14 luni. Beneficiez de supliment insertie pana cand copilul implineste 2 ani.Am fost ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil ElaBocai ElaBocai Buna ziua! Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)