avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara am fost batuta si furata de catre sotul meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara am fost batuta si furata de catre sotul meu

buna seara eu sunt casatorita cu sotul meu din anul 2006 iar in urma cu 2 luni de zile l-am parasit luand fiica noastra cu mine si ne-am mutat la mama mea. in ultima luna de zile mi-a tot facut sicane, ba mi-a furat niste acte, ba mi-a le-a adus si la fel mi-a facut si cu masina, mentionez ca masina este cumparata in timpul casatoriei dar pentru a o cumpara a trebuit sa imprumut de la bunicii mei 10000 ron iar pe masina am platit 3000 euro, dar nu am facut nici un act cu bunicii mei, as vrea sa mai mentionez si faptul ca el nu a lucrat niciodata si ca garsonera in care locuieste el acum este inchiriata de la o firma iar contractul de inchiririere este tot pe numele meu. renovarea garsonierei tot eu am platit-o . in urma cu cateva zile m-a prins, m-a batut rau, mi-a furat un telefon si cheile de la casa si masina intrand el in posesia masinii iar de atunci nu vrea sa mi-o mai returneze si ne stiind sa conduca o da la diverse persoane si cateva dntre ele nu au nici perms de conducere. in ziua respectiva dupa ce m-a batut si taharit am fost la politie unde am depus plangere in acest sens dar agentul de politie nu m-a permis sa scriu in plangere despre masina. ce pot face? va multumesc frumos
Cum adică nu va permis să scrieţi despre maşină!?! Stimată doamnă, d-voastră puteţi scrie ce vrei în declaraţie, chiar şi despre cai verzi pe pereţi, poliţistul nu are dreptul să vă dicteze.. D-zeule, TREZIŢI-VÃ!! ªi incă a răspuns un avocat care nu a avut nimic de adăugat. Eu văd acolo abuz în serviciu, în cel mai rău caz malpractice.
Pasul logic de urmat în urma bătăii era să mergeţi la poliţie, APOI, să mergeţi şi să vă scoateţi certificat medico-legal, care să ateste dacă aveţi nevoie de zile de spitalizare şi dacă da, de câte anume. În urma eliberării acelui act, dacă se dovedea a fi ceva grav, se lăsa cu greu pentru el ca agresor.
Apoi, maşina: dacă este trecută pe numele d-voastră, VÃ APARŢINE!! Aaa, că urmează proces?? Partajare?? NU CONTEAZÃ!! Până se împart lucrurile, VÃ APARŢIN dacă deţineţi acte pentru el. Deci dacă maşina vă aparţine în acte şi nu o deţineţi acum, declaraţi-o furată la poliţie.
Casa la fel, dacă o aveţi pe numele d-voastră, puteţi cere ordin de evacuare din casă pentru el, din nou, totul se împarte după eventualul proces, dar până atunci, tot ce aveţi pe acte vă aparţine! Daţi-l afară, însoţită de poliţie dacă este nevoie, simplu!!
Întradevăr, s-a vorbit mai sus că este nevoie de un avocat. Da, un avocat vă poate face viaţa mai uşoară, singur şi fără cunoştiinţe în cauză, vă este foarte greu, după cum vedeţi şi cazul poliţistului care vă spune ce aveţi şi ce nu aveţi voie să scrieţi în declaraţie, ceea ce este incorect, declaraţia este pe propria răspundere şi d-voastră şi numai d-voastră răspundeţi pentru ea, nicidecum acel poliţist.

Haideţi să ne trezim un pic!!!!!! Salutare!
eu aveam casa pe numele meu si nu puteam intra deoarece forta lui era mai mare decat a ma.politia nu da pe nimeni afra decat daca are ordin de evacuare sau daca se vine cu executorul judecatoresc.poti sa ai acte pe bunurile respective...nu conteaza atata timp cat nu ai forta fizica ptr a putea intra in posesia lor.am avut nenumarate certif medico legale cu cate 5-6 zile ingrijiri medicale...si ce?credeti ca s-a intamplat ceva?a fost doar amendat din cand in cand ..atat si nimic mai mult.mi-au spus ca trebuia sa fiu spitalizata sau sa am peste 20 de zile de ingrij medicala ptr a putea rezolva ceva.asa ca .....este f greu sa te pui cu o bruta.eu am stat 4 ani cat a durat procesul in alta parte desi casa era pe numele meu...dar era bun comun...dar am insitat si am rabdat si am suferit si nu am renuntat la lupta si spre fericirea mea acum locuiesc in acea casa .
multumesc pt raspuns eu am fost la iml si urmeaza sa obtin certificatul peste vreo 2 saptamani... am depus separat plangere vis-a-vis de masina dupa mai multe insistente, eu nu tin neaparat sa il las pe strazi eu vreau doar masina pt ca precum am spus in primul mesaj am cumprat-o cu bani imprumutati de la bunicii mei si ma seaca la suflet vazand ca el acum isi bate joc de un bun cumparat pe banii lor si lor li se rupe sufletul si de aceea ma zbat atat de mult in legatura cu masina... de restul... sa fie pomana pt sufletul tatalui meu ... problema cea mare este ca politia nu ma sprijina catusi de putin... asa consider si eu ca pana la un partaj, respectivul lucru apartine persoanei trecuta in acte dar... degeaba, am fost in candiano popescu pt a reclama acolo (inainte de a reusi sa depun plangerea la circa de politie de zona, plangere acceptata cu chiu cu vai) dar acolo mi-a spus ca de vreme ce cunosc autorul atunci nu e de competenta lor... stiti daca se folosea nenorocitul de sot al meu de masina si o conducea el era ceva dar sa stiu ca folosesc toti pustanii si deligventii e greu de acceptat
Acum responsabilitate nu revine la dv in caz de accident, infractiunile, s.a.m.d. Foarte bine!.
Este bine ca ati depus acea plangere la politie, pt ca - daca se va intampla un accident in care sa fie implicat acel autoturism sau este prins la volan fara permis - dvs ati putea raspunde pentru infractiunea de incredintarea auto personal unei persoane care nu poseda permis de conducere. Asa nu mai are nimeni nimic de zis.

Alte discuții în legătură

Violenta in familie anonimat11 anonimat11 Buna ziua Ma numesc Elena si vreau sa ma ajutai (Informatii)privind violenta in Familie Romania Locuiesc in Spania de 8 ani si am depus in 2009 o ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Lala46 Lala46 Sunt in divort, iar el a luat ambele chei de la masina, bun comun si o foloseste doar el, imi refuza dreptul de utilizare. Poate fi considerat furt intre ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am,va rog fr sa imi spuneti si mie daca mama mea care este in divort *nu s-a pronuntat divortul* cu tatal meu este acuzata de furt intre soti,are ... (vezi toată discuția)