Am inchiriat un apartament in iulie anul trecut pe termen de un an. Initial mi sa promis ca in cel mai scurt timp voi beneficia de centrala termica.
La mutarea in apartament am avut neplacuta surpriza sa constat ca nu am apa calda pentru aprox 2 luni deoarece CET'ul sistase apa calda pe motive de neplata la asociatia noastra.
Am insistat sa avem cat mai curand centrala ... proprietara ne promitea ca in cel mai scurt timp va fi instalata ... a venit toamna am avut 2 sapt apa calda apoi am fost debransati de catre proprietara inclusi de la apa calda ... pt a putea fi conectata centrala ... a venit iarna noi am stat fara apa calda si caldura ... de craciun si revelion ... pe 10 ianuarie mi-am facut bagajele si ne-am mutat fara a o anunta in prealabil ...
Acum m-am trezit cu o scrisoare trimisa printr-un avocat ca daca nu platesc chiria ?! (chiria a fost platita la zi avand in vedere garantia ramasa) , utilitatile (cam 3 milioane) , si daunele aduse apartamentului ?! (nu exista... ap era nemobilat ) voi fi actionat in judecata ... v-as fi foarte recunoscator daca imi puteti da o sugestie .. un sfat ... nu stiu e sa fac .. presupun ca trebuie platita chiria pana in iulie 2009 ? !
Va multumesc,
Daca ati inchiriat un apartament, presupun ca s-a incheiat si un contract de inchiriere. In acel contract (daca exista) era sprecificat faptul ca proprietara urmeaza sa instaleze cat mai curand o centrala termica in acel apartament? Daca da, puteti cere rezilierea contractului pentru nerespectarea acestei conditii contractuale.
Mai este varianta sa mergeti la asociatie si sa solicitati o copie dupa cererea proprietarea de debransare de la apa calda (spuneati ca a fost facuta in toamna). Iar apoi sa ii trimiteti proprietarea o solicitare de reziliere a contractului pe motiv ca nu se ofera confortul necesar locuirii in acel apartament.