avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... solutie partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

solutie partaj bunuri

Buna ziua.Obiectul procesului de partaj este un imobil achizitionat prin credit in valoare de 60.000 eur in timpul casatoriei,pentru care s-au platit doar 4 rate impreuna,dupa care s-a produs desfacerea casatoriei,urmand ca eu sa platesc in continuare creditul deoarece sunt titularul de credit.Dupa expertizarea imobilului si lotizarea efectuata de expertul in constructii,solutia data de catre instanta a fost:imobilul imi este atribuit mie,dar ma obliga la plata unei sulte catre fostul meu sot in valoare de circa jumatate din valoarea evaluata de expert a imobilului si constata dreptul de creanta al meu pentru suma ce reprezinta 1 din ratele scadente din creditul ipotecar in cuantum de 60.000 eur,incepand cu data desfacerii casatoriei pana la achitarea integrala a acestui credit.
Intrebarea mea este:din momentul in care imobilului nu este achitat integral si eu achit ratele respective pana la achitarea integrala a creditului,aceasta solutie este justa?In cazul unui apel ce sanse am sa se modifice solutia?
multumesc,
Cel mai recent răspuns: roniane80 , utilizator 22:12, 11 Noiembrie 2012
faceti recurs. ce naiba sa-i dati sotului daca bunul nu a fost platit? singurul lucru care trebuie platit este cota lui parte din pretul efectiv platit.
da, aveti sanse
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2012
Mihaela Enache, Avocat
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
mai am o intrebare:in cazul in care ,in timpul casatoriei am dobandit impreuna cu fostul sot un apartament(mai exact o cota de 3/16 din acel apartament-prin contract de vanzare-cumparare de la sora lui) si desi eu am notificat la oficiul de cadastru ca acest bun este intr-un proces de partaj,iar fostul meu sot vine si anuleaza acest contract de vanzare-cumparare tot printr-o decizie judecatoreasca in timpul partajului cu mine pe motiv ca sora lui s-a razgandit cu privire la vanzarea acelei parti din apartament catre el pe baza unui cadastru din 2010(lucru ce nu mi se pare corect), cum ma afecteaza pe mine in cadrul procesului de partaj acest act de nulitate?
Daca acel act e nul, nu mai puteti partaja acea cota, nu va mai apartine.
Cred ca puteti cere cumnatei parte din banii pe care i-ati platit pe acea cota.
Dar daca acest act de nulitate este intre fostul meu sot si sora lui,eu fiind parte terta,imi este opozabil?

Alte discuții în legătură

Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau bun comun? anniela anniela Buna ziua. Un imobil este achizitionat cu plata in rate in x ani, dupa o scurta perioada de timp, posesorul contractului se casatoreste si achita integral in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)