avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract de mana versus contract notarial
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract de mana versus contract notarial

X si sotia vinde lui Y si sotia un apartament la un pret de 20 lei. Y nu are decat 4 lei, pentru restul avand promisiune din partea bancii ca va primi credit, insa numai cu un bun ipotecat. Asa ca X este de acord sa mearga la notar si sa treaca imobilul pe Y, contractul de vanzare cumparare stipuland ca s-au achitat cei 20 de lei integral la semnare.
Ulterior, X si Y, fara martori, scriu un contract de v-c de mana, in care se recunoaste avansul si se prevad niste termene de plata: ,,12 lei pana la data de..., respectiv pana cand banca ii va acorda creditul lui Y, iar restul de 4 lei pana in ianuarie 2013".
Banca in final nu-i mai acorda creditul, insa Y strange bani si achita 8 lei din 12. Se face hartie de mana ca s-au achitat 8 lei.
Y nu mai are, cel putin deocamdata, posibilitate de a achita.
X insista sa primeascacei 4 lei de urgenta, altfel il actioneaza in instanta pentru inselaciune. Ce sanse are?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:52, 9 Noiembrie 2012
pe inselaciune nu are sanse dar pe abuz de incredere poate va reusi sa faca ceva...de asemenea poate incerca in instanta civila sa isi recupereze diferenta de bani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita rodland rodland Buna seara, In 2012, am semnat impreuna cu sotia, un contract de fidejusiune pentru garantarea unui credit de 150 000 RON la banca X. acest credit a fost ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi Radulex Radulex Va rog o parere> X este convins de y sa faca un imprumut bancar de aprox 10.000 Euro cu promisiuni, juraminte etc ca in 3 luni da banii inapoi. Creditul este ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)