avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... lipsa unei litere cu semn diacritic din certificatul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

lipsa unei litere cu semn diacritic din certificatul de nastere

Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a corecta o greseala din certificatul de nastere si cartea de identitate?
Greseala consta in faptul ca apare litera T in loc de Ţ.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:59, 9 Noiembrie 2012
De ce spuneti ca e greseala, numele parintilor dvs. este cu Ţ?

Daca este o greseala a celui ca v-a intocmit actul de nastere, faceti o cerere de rectificare adresata primarului localitatii unde v-ati nascut dupa modelul pe care il aveti la acest link (unde este explicata si procedura rectificarii):
[ link extern ]

Dupa ce intrati in posesia actului de nastere cu numele inscris corect puteti depune actele pentru cartea de identitate la locul de domiciliu.
Ultima modificare: Vineri, 9 Noiembrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)
Probleme schimbare carte de identitate ContSters374860 ContSters374860 Buna seara, Voi prezenta un caz concret fara a da nume reale.Este vorba de o persoana de sex masculin care dorea sa-si schimbe Cartea de Identitate. Acesta ... (vezi toată discuția)
Modificare carte de munca florences florences In anul 2007,mi-a expirat BI in urma analizei documentelor prezentate la poilitie s-a constat ca numele inscris in certificatul de nastere continea 2 litere ... (vezi toată discuția)