avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea unui act de identitate fals
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea unui act de identitate fals

Buna seara, vin si eu cu o problema legata de fiul meu.
Mai de mult i-am dat o copie dupa buletinul meu pentru a ii vinde un teren sa isi construiasca o casa, si totul a decurs bine.

Insa, acum, am avut de recuperat taxa auto si in loc de 2.241 RON am primit 1.468, restul fiind o amenda de ~800 RON pe care el a obtinut-o, insa avand acelasi nume ca mine a folosit buletinul meu, amenda fiindu-mi adresata mie, si asta fiind al 3-lea sau 4-lea caz cand face asta.

Exista termeni juridici prin care il pot acuza pentru uz de acte false si in acelasi timp sa il decad de orice drept de mostenire?
Si inca o chestie, este posibil ca el sa nu mai fie recunoscut oficial ca fiu al meu?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 23:01, 9 Noiembrie 2012
Analizati cu responsabilitatea de parinte astfel de masuri extreme
Teoretic si legal puteti sa formulati plangere sub aspectul savarsirii de fapte sub incidenta penala,
dar...
Pentru motive intemeiate aveti dreptul sa solicitati instantei decaderea din drepturi
1) C Penal - FALSURI ÎN ÎNSCRISURI
Art. 292
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
FALSURI ÎN ÎNSCRISURI
Art. 290
Falsul în înscrisuri sub semnătură privată
Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Tentativa se pedepseşte.
2) ca să-l decădeți din orice drept de moștenire: e nevoie de o hotărâre judecătorească și de 3 condiții potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)