avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vz-c intre rude
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vz-c intre rude

Buna ziua!
Am o nelamurire. Bunica mea (din partea tatalui) are o casa care e pe numele ei, vrea sa mi-o dea mie prin contract de vanzare cumparare. Bunica mai are 2 copii in afara de tatal meu.Ce fel de contract ar trebui sa fac asfel incat ceilalti sa nu-l poata ataca/rezilia. Dupa incheierea contractului am sa incep lucrari de reparare a casei, si nu as vrea sa ma trezesc ca dupa ce le termin, contractul va fi atacat de ceilalti copii ai bunicii.
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: liliana szilagy , utilizator 23:59, 30 Ianuarie 2009
Buna ziua,

Singurul contract care nu ar putea fi atacat ar fi acela de vanzare-cumparare incheiat de catre bunica in favoarea dumneavoastra ,la notariat cu respectarea tuturor formalitatilor.
daca cumparati ..adica achitati pretul e ok..daca nu aveti grija .
orice contract poate fi atacat pentru motive temeinice. cel mai sigur pentru dumneavoastra este sa incheiati un contract de vanzare cumparare in forma auttentica si sa faceti dovada achitarii integrale a pretului vanzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare ap_razvan ap_razvan Buna ziua! Am o nelamurire daca bunica din partea tatalui a murit dar si tatal meu iar sora lui tata, matusa a primit mostenire casa parinteasca prin act de ... (vezi toată discuția)
Mare rugaminte KIuliana KIuliana Buna ziua, am dori si eu va vor mult sa imi da-ti cateva sfaturi. Parintii mei au o casa la tara cu 3 camere si o curte marisoara. Noi suntem 4 frati. Dintre ... (vezi toată discuția)
Mostenire nonapap nonapap Buna seara! Sper sa ne poata ajuta cineva si pe noi... Bunicii sotului meu vor sa ne dea casa impreuna cu terenul pe care este construita. Specific ca bunicii ... (vezi toată discuția)