avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare nume de familie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare nume de familie dupa divort

buna ziua! in urma divortului am fost de acord ca fosta sotie sa-si pastreze numele meu de familie; dupa o perioada m-am recasatorit, actuala avand acelasi nume de familie; fosta nu cred ca si-a schimbat starea civila pt ca imi vin somatii de la banci pe actuala mea adresa pt neachitarea unor credite pe numele fostei; fapt care imi creeaza neliniste in familie cat si prejudicii; pot deschide o actiune impotriva ei pt a-mi recupera numele?
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 23:20, 10 Noiembrie 2012
Nu creditul respectiv a fost acordat ulterior divortului divortul survenint acum 3 ani cu toate ca eram despartiti in fapt cu un an inainte de a introduce actiunea de divort.Mi-am cunoscut actuala sotie la un an de la pronuntarea divortului moment care a declansat o avalansa de sicane din partea fostei culminand cu aceasta citatie de executare silita din partea bancii.
Consider ca am facut o greseala lasandu-i numele din timpul casatoriei de care se foloseste si in prezent avand beneficii diverse.Aceste motive ma fac sa ma gandesc la o modalitate de a-i retrage acest drept.
Eu cred ca un drum la banca rezolva problema. Aratati ca nu mai este sotia Dvs., si ca la adresa unde locuiti nu puteti convietui cu doua "sotii" (eventual luati si o copie dupa CI a sotiei actuale care are acelasi domiciliu cu Dvs), si sigur va veti linisti.
Succes!
Nu conteaza faptul ca are acelasi nume dupa divort.
Conteaza doar cine este obligat sa plateasca.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent, urgent,urgent dupa divort, poate sa-si pastreze fosta sotie numele sotului chiar daca acesta este casatorit cu altcineva???? flori2 flori2 Fosta sotie a sotului meu nu a revenit la numele avut anterior casatoriei dupa pronuntarea divortului chiar daca acest lucru este mentionat in hotarirea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume razvanrzv razvanrzv Am 20 de ani si vreau sa imi schimb numele. De la varsta de 2 ani mama s-a recasatorit si eu am ramas cu acelasi nume si sunt singurul din familie cu nume ... (vezi toată discuția)
Furtul intre soti se pedepseste? opreanicole opreanicole Buna ziua. As dori sa stiu cu precizie urmatoarele aspecte:sotul meu care mi a furat 1 miliard,2 aproape estimativ,si a disparut de la domicili ul conjugal si ... (vezi toată discuția)