Am iesit din CIC pe 18 ianuarie 2009 (am stat 2 ani). Acum sunt in concediu prenatal, in 20 martie urmand sa nasc al doilea copil. Dupa cele 42 zile obligatorii de postnatal, tatal urmeaza sa intre in CIC cu al doilea copil, eu fiind nevoita ori sa ma intorc la lucru, ori sa-mi dau demisia.
Intrebarile sunt::
Daca imi dau demisia, am dreptul la somaj dupa 2 ani in care contractul a fost suspendat? Si daca trebuie neaparat sa fiu disponibilizata pt a primi acest ajutor de la stat?
Sotul urmeaza sa intre in CIC pt al doilea copil. Iar eu as dori sa intru in somaj, dar citisem in Legea Somajului ca daca raportul de munca este suspendat mai mult de 30 zile (si eu am stat 2 ani in CIC), atunci nu am dreptul la somaj. Oare imi pot da demisia, apoi sa ma angajez o luna in alta parte de unde sa fiu disponibilizata? Asa primesc somaj?
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
Puteti inceta raportul de munca la aceasta societate si sa va angajati la alta de unde puteti intra in somaj.
Veti bneficia de indemnizazia de somaj , numai daca indepliniti conditiile prevazute de Legea nr.76/2002.
Am si eu o pb asemanatoare,am terminat CIC acum o luna si m-am angajat la o alta firma decat cea de lacare am intrat in CIC.Pe la colturi se discuta despre disponibilizari.Intrebarea mea este :Daca as fi disponibilizata as beneficia de somaj avand in vedere ca:inainte de concediu am lucrat 6 luni si jum+5 luni Concediu de risc maternal+3 luni concediu pre si post natal,iar inaintea celor 7 luni de munca am fost tot in somaj.Va rog mult sa imi raspundeti.Daca se poate un raspuns sigur sa stiu cum sa "pledez"in fata sefilor.Multumesc:)):))
Pot intrerupe cic
gabitzu837
in prezent sotia mea se afla in cic de 6 luni iar din anumite motive financiare am decis sa intru eu (sotul) in cic iar sotia sa reinceapa serviciul.sotia a ... (vezi toată discuția)
Probleme somaj
iulian99
buna ziua.numele meu este iulian si va rog sa ma ajutati cu un sfat.am lucrat 20 de ani la tmk resita,in luna mai a.c. s-au facut disponibilizari si am fost ... (vezi toată discuția)