avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de mandat

Buna ziua,
O firma locala ne-a solicitat acordul pentru un parteneriat pe fonduri externe, in calitate de parteneri directorul - care are incheiat contractd e mandat, ar fi directorul de proiect. El cum va fi remunerat?
a) in baza unei conventii civile
b) in baza unui contract de colaborare
c) altele
am Sunat la ITM si ei ne-au spus ca sub nici o forma nu poate avea un contract individual de munca chiar pe perioada determinata, pe perioada derularii proiectului, atata timp cat are contract de mandat.

Astept mai multe pareri,
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 11 Noiembrie 2012
corect va raspuns ITM..
doar cu contract de mandat....
Care este prevederea legala care sa-i interzica directorului sa incheie contract de munca cu o societate daca are contract de mandat cu alta ? ... raspunsul dat de ITM este eronat ... poate doar sa-l prinda so sa zica ca lucreaza la negru ...
Deci, directorul are contractd e mandat cu firma abc.srl. Firma abc.srl este partener pe un proiect cu fonduri externe, iar din echipa de implementare face parte acest director care are deja incheiat contractd e mandat pe 4 ani. In ce baza va fi platit pentru activitatea pe acest proiect, pentru ca solicitantul nu angajeaza cu CIM-uri decat echipa lui de proiect nu si echipa partenerilor, deci directorul nostru ce va avea: conventie, colaborare, etc?
Nu are cum sa fie platit pe contractul de mandat .. intrucat mandatul este dat pentru alte activitati si nu pentru o astfel de situatie ...
Cel mai bine este incheierea unui c.i.m. ... contractul de colaborare sau de prestari servicii nu se pot incheia decat pentru activitati ocazionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat eu_fac_viitorul eu_fac_viitorul cum se interpreteaza acel fragment din lege : ADMINISTRATORUL POATE FI SI SALARIAT, DAR SALARIATUL NU POATE FI SI ADMINISTRATOR (vezi toată discuția)
Student in practica Daliborka Daliborka Buna ziua va rog ma puteti ajuta cum se procedeaza in cazul in care doresc ca si firma sa iau in practica un stundet de la facultatea de mecanica; este ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)