avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a decedat si bunica,mama lui;nu s-a facut nicio dezbatere de mostenire la niciunul;cum trebuie procedat?trebuie intai sa facem dezbaterea de mostenire de la bunica si dupa a tatalui....sau putem face care vrem noi?puteti sa-mi spuneti?va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:08, 14 Noiembrie 2012
antonia77 a scris:

ideea ca daca succesiunile dupa parinti se dezbat amandoua se evita taxe, sau acestea sunt mai mici este gresita.


Am spus doar ca am decis sa nu cheltui bani de 2 ori, nu am spus ca as fi platit mai putin sau ca am evitat niste costuri. In foarte multe cazuri, in urma consultarii cu notarul public, dupa ce afla ca au si aceasta optiune, copilul/copiii (mostenitorii) aleg sa dezbata succesiunea o singura data si sa obtina un singur certificat de mostenitor, dupa ambii parinti (defuncti). Cred ca ne-am indepartat de la subiect, persoana care a adresat intrebarea va decide ce solutie sa aleaga....
Puteti face ce vreti dvs.

Dar in opina mea este o mare GRESEALA sa faceti vreo RENUNTARE, fara a cunoaste consecintele care decurg de aici. (muuulte si unele vizibile cand va va fi lumea mai draga).

Dvs, sora dvs. si mama dvs. sunteti mostenitoarele tatalui (respectiv sotului)
Dar tatal dvs. NU a mostenit-o pe bunica (mama sa) pentru ca era MORT la data mortii ei.

Deci numai dvs. si sora dvs., FARA MAMA, mosteniti averea bunicii.

Puteti alege ce varianta vi se pare mai ieftina. Dar daca v-as socoti cat se poate pierde pe alta cale, pe care nici macar n-o puteti vedea, nu o sa va mai para deloc!



Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)
Mai multe intrebari despre dezbatere succesiune elenoc elenoc Buna ziua, suntem 3 surori, tata decedat in ianuarie 2004, mama in august 2017. Au fost casatoriti 43 de ani, pana a survenit decesul tatalui. Actele de ... (vezi toată discuția)