avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare tichete de masa

E vorba despre acordarea tichetelor de masa intr-o unitate sanitara cu forma de proprietate publica si neacordare tichete intr-o unitate sanitara cu forma de proprietate privata (ambele cu finantare din venituri proprii) in conditiile in care exista contract de munca iar unitatea sanitara privata se afla in top economic (mai exact , salariatilor laboratoarelor de analize medicale apartinand unitatilor sanitare cu forma de proprietate diferita).
M-am gandit ca discriminarea nu inseamna doar diferenta de tratament a salariatilor in cadrul aceleiasi unitati ci diferenta de tratament a salariatilor aflati in conditii similare de activitate, autorizare, raspundere, tinand cont ca identitatea de tratament se refera la titularii drepturilor, beneficiilor...
Forma de proprietate a unitatii sanitare la care lucreaza salariatul, poate fi un criteriu de diferenta de tratament?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: integrity , utilizator 14:47, 12 Noiembrie 2012
Forma de proprietate nu poate constitui un criteriu de diferenta de tratament .. insa Legea nu prevede obligativitatea acordarii de tichete de masa , indiferent de forma de proprietate .. acest lucru este lasat la latitudinea angajatorului respectiv ....
Va multumesc mult pentru raspuns
E adevarat ca salariatii "pot primi", dar daca jurisprudenta arata ca instantele au obligat angajatori-unitati sanitare publice finantate din venituri proprii sa acorde tichete de masa tuturor categoriilor de salariati ai acestora, consider ca ar trebui sa oblige si unitatea sanitara privata sa acorde tichete, in condiile in care este indeplinit criteriul economic, exista contract de munca, salariatii se afla in conditii analoge si comparabile cu cei angajati la unitatea sanitara publica, contractele colective de munca pe ramura sanitara aplicandu-se si unora si altora(ma refer la cele pe 2005-2007 si 2008-2010)
Legea tichetelor de masa, intr-adevar nu obliga angajatorul, dar pentru ca trebuie sa aiba o finalitate si legea, acordarea tichetelor unor salariati si neacordarea altora din acelasi sistem sanitar, ma gandesc ca e discriminare a salariatilor pe criteriul formei de proprietate a unitatii.
Daca am explicat mai bine de data aceasta ce am vrut de fapt sa spun si mai aveti o opinie in contra sau pro, va rog mult s-o exprimati ca sa ma lamuresc.
Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
integrity, utilizator
Jurisprudenta nu constituie izvor de drept si atata timp cat nu exista aceasta obligatie , nu vad cum ar exista discriminare ...
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa oferita de angajator Danut-a Danut-a Buna ziua, lucrez la o SC care oferă bonuri valorice preferential ( eu nu beneficiez având si o vechime de 4 ani in cadrul SC , aceste bv.au devenit moneda ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa stromelectro stromelectro daca o societate hotaraste sa acorde bonuri de masa salariatilor, are dreptul sa selecteze persoanele care vor primi sau nu bonuri de masa? (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa MihaelaT08 MihaelaT08 Buna ziua, As dori sa va adresez cateva intrebari la care as vrea sa imi raspunda doar cineva specializat pe dreptul muncii. Intrebari: O companie poate ... (vezi toată discuția)