avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara secon-hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara secon-hand

Buna ziua,
am o Intrep. Individ., nu sunt platitor de TVA, si doresc sa cumpar autoturisme secon-hand din U.E. de la persoane juridice si fizice, si sa le vand in tara. Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie? De la pers. juridice primesc factura in baza careia fac receptia , dar de la persoane fizice in baza carui document fac receptia? Tb. sa le inscriu la primarie pt. impozite locale? Cum procedez cu TVA-ul? Va multumesc pt. ajutor. O zi buna?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:00, 19 Noiembrie 2012
Inainte sa efectuat achhizitia intracomunitara de unuri, trebuie sa va inregistrati in scopuri TVA conform ART. 153^1 din Codul FiacL, CARE PRECIZEAZA: " Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziţii intracomunitare sau pentru servicii

(1) Are obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:

a) persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România şi persoana juridică neimpozabilă stabilită în România, neînregistrate şi care nu au obligaţia să se înregistreze conform art. 153 şi care nu sunt deja înregistrate conform lit. b) sau c) sau alin. (2), care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, înainte de efectuarea achiziţiei intracomunitare, dacă valoarea achiziţiei intracomunitare respective depăşeşte plafonul pentru achiziţii intracomunitare în anul calendaristic în care are loc achiziţia intracomunitară;"

Multumesc pt raspuns,
daca achizitionez numai de la persoane fizice mai tb sa ma inregistrez ca platitor de TVA? II-ul l-am deschis de cateva luni si nu am cum sa depasesc plafonul de 65 000 euro, o masina secan costa in jur de 2-3 000 de euro.
la achizitiile intracomunitare de bunuri, nu are importanta cifra de afaceri.
achizitiile intracomunitare de bunuri a caror valoare nu depasesc 10.000 euro se taxeaza in statul furnizorului.
numai dupa depasirea acestui plafon aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare si sa va inscrieti in R.O.I. si asta numai daca bunurile second-hand sunt livrate de furnizor in regim de scutire TVA si nu se aplica regimul special pentru bunuri second hand, adica se taxeaza in tara furnizorului numai asupra marjei de profit.
Multumesc mult pt raspuns "xerxes", dar revin la intrebarea mea, vreau sa cumpar masinile din germania de la persoane fizice, atunci cum procedez?

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara olanda vdeny vdeny Buna ziua, O sc din RO neplatitoare de TVA, neinregistrata in registrul intracomunitar, cumpara din Olanda o masina SH. Firma de acolo este platitoare de ... (vezi toată discuția)