avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu actul de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu actul de vanzare-cumparare

Buna ziua! In Iulie 2012 am cumparat un imobil cu toate actele de vanzare cumparare presupuse corecte. Vanzatorul a castigat acest imobil prin uzucapiune. Acesta facea parte din imobilul vecinului,fiind de asemenea rude. Din cauza unor certuri acestia au plecat din acel loc si au vandut. Dupa ceva timp veciunul m-a amenintat ca imi sudeaza portile ca este proprietatea dumnealui, ceea ce din punct de vedere legal nu este asa. Am pana si hotararea judecatoreasca care atesta ca vanzatorii au obtinut imobilul prin uzucapiuune iar actel le-am incheiat la cel mai vechi si bun notar din Ploiesti, care se presupune ca nu face fals in acte. In momentul in care au fost sudate portile am fost la polite, am facut o plangere penala si cand am fost la fata locului, vecinul mi-a spus sa imi iau lucrurile si sa plec ca ma va da in judecata. Eu am platit si impozitul( are vreo relevanta acest lucru?). Ma gandesc ca daca era fals in acte nu puteam plati darile la stat. Nici nu mai stiu ce as putea sa fac in acest caz!!!! VA rog sa ma ajutati cu un sfat!! In acest caz pot da vanzatorii in judecata? as putea sa ma aleg cu ceva in urma acestui proces? Ce pasi trebuie sa fac in urmatoarea situatie ca sincer nu stiu cu ce sa incep...Politia ne da dreptate noua in mare parte, dar vecinul se incapataneaza si spune ca ma va da in judecata! Pana la urma nu ar trebui sa ii dea pe vanzatori in judecata? Nu inteleg de ce pe mine, ca eu sunt cumparator de buna credinta...Am ajuns in pragul disperarii..VA rog sa ma ajutati, vreau un sfat ....Va mutumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
OanaSimion, utilizator
Cel mai recent răspuns: OanaSimion , utilizator 17:33, 11 Ianuarie 2013
Stimata Doamna!intrati in casa si asteptati sa va dea in judecata.ce a facut este un abuz,in ac.sit.instanta este cea care stabileste adevarul.e nevoie de calm si rabdare.mult succes!
Multumesc frumos pt incurajari! numai bine!
Buna seara,
In cazul de fata ( cu intrebarile si raspunsurile date mai sus) as putea sa vand imobilul? actele sunt in regula, numai ca sa nu intampin dificultati o sa o dau printr-o firma imobiliara!daca vecinul face in continuare aceste afirmatii( cu un reprezentant al firmei de imobiliare de fata sau instiga la violenta), firma de imobiliare il poate duce la politie? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evictiunea in noul cod civil casp casp Care sunt modificarile care au intervenit in legatura cu evictiunea ( toatala, partiala, de fapt, de drept) odata cu adoptarea Noului Cod Civil? :) Multumesc! (vezi toată discuția)
Evictiune geo26 geo26 spuneti mi va rog, exista vreu caz (art.) de nesanctionare pt evictiune din partea vanzatorului? Vanzatorul unui imobil a fost de bunacredinta la momentul ... (vezi toată discuția)