avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

protectia copilului

-mama a primit custodia copilului, si acum se eschiveaza si incearca sa-si santajeze mama (bunica copilului) amenintand ca omoara copilul (il taie) dupa care se sinucide daca nu vrea sa aiba grija de copil. (tot timpul se foloseste de copil pentru a santaja tatal copilului si pe mama ei -bunica copilului-)
Vrea sa plece de sarbatori si a motivat ca merge la -curs-. (exact in perioada sarbatorilor)
- cat de grave pot fi acuzatiile aduse la adresa copilului.
Cel mai recent răspuns: stefqkyw , utilizator 21:38, 16 Noiembrie 2012
Nu prea inteleg, ce doriti sa stiti ? Pana la urma, vrea cineva acest copil ?
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
- vreau sa stiu, referitor la primul mesaj, ce sanse sunt de pierdere custodie minor daca fac sesizare la protectia copilului.
multumesc, si astept parerile dumneasvoastra




Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
pierdere de custodie in favoarea cui ?
Inteleg ca nici bunica nu vrea sa stea cu copilul din moment ce mama ameninta din acest motiv.
Daca tatal il vrea, sa ceara in instanta.
Pe tata cu ce il santajeaza ?
Da, puteti reclama mama la DGASPC.


- tata vrea copilul, intr-un fel si mama il vrea sa il mai lase si pe la alti, bunica il vrea dar nu poate sa se ocupe tot timpul este in varsta si bolnava, am fost la DGASPC, chiar azi si mi s-a spus sa ne intelegem pe cale amiabila, nu este inca de nivelul lor, sas merg la politie sa fac sesizare, in instanta, intr-un final a ramas in coade de peste, lasama sa te las, "vedeti voi ce faceti, nu e asa grav ", vreu sa stiu din pct. de vedere legal cum trebuie procedat si catre ce institutie a statultui roman sa merg sa fiu luat in serios,

,,,mama de vreo 3 luni pleca dimineata (06.00)si vine seara (09.00), minorul mananca mai mult la bunica, de dus la scoala , adus de la scoala si tot timpul din rerstul zilei sta tata cu minorul - mama motivand ca a mers si a vorbit si la asistenta sociala si la protectia copilului, si a explicat precum ca nu poate sa stea acasa din motive invocate,,,
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Mama munceste in intervalul asta de timp ?
Tatal se poate adresa instantei pt a cere ca domiciliul copilului sa fie stabilit la el, iar autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, iar mama sa plateasca pensie. Daca si mama va fi de acord, va fi cu atat mai usor.

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei minore Liliana80 Liliana80 BUNA ZIUA As dori sa stiu daca o minora de 16 ani este sub tutela bunicilor si au dat.o afara cand au auzit ca va avea un copil cu 1 luna inainte de ... (vezi toată discuția)
Bună seara - copil bătut, mutare la bunici Georgian2 Georgian2 Ce trebuie sa facă un copil de 11 ani când este bătut mai tot timpul pana lesina și amenințat tot timpul de către mama și nu mai vrea sa stea cu ea și ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna-drepturi pentru tata si obligatii pentru mama? miriam71 miriam71 buna seara!eu si fostul sot avem custodie comuna asupra baiatului nostru,locuim impreuna avand un credit ipotecar pe apartament,si nici nu am facut partaj.as ... (vezi toată discuția)