avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare foaie matricola
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare foaie matricola

As dori sa stiu cum pot sa recuperez o foaie matricola de la o scoala postliceala desfiintata, mai exact unde trebuie sa ma interesez de arhiva
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aronzu , utilizator 14:28, 2 Martie 2023
o cerere scrisă la Arhivele Naționale, Filiala județeană respectivului județ.
Nu cred ca acolo se ridica foaia matricola in cazul unei instititutii de invatamant desfiintate .. In cazul in care unele unitati de invatamant au fost reorganizate sau desfiintate, actele de studii originale, neeliberate la absolvire, duplicatele sau foile matricole se completeaza si se elibereaza dupa metodologia prevazuta in prezentul regulament, de catre unitatea de invatamant desemnata de inspectoratul scolar sa pastreze arhiva unitatii de invatamant reorganizate sau desfiintate.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna,sunt in aceeasi situatie.La absolvire(acum 12 ani )nu mi s-a eliberat foia matricola,doar diploma.Am nevoie neaparata de foaia matricola.Institutia s-a desfiintat de mai mult timp.Aceasta institutie era neacreditata la vremea cand i-am urmat studiile.Ca atare,am dat examenul de absolvire la o alta institutie,de acelasi profil, de stat,dar acreditata.
Intrucat institutia unde am invatat nu mai exista,m-am adresat,in mod firesc celor ce mi-au eliberat diploma.Ei au dat din umeri si m-au trimis la Arhive.Am fost acolo,am si platit o taxa si am primit o copie din Registrul Matricol (nu foaia!),unde era completat doar primul an (cursurile au durat doi ani).La anul 2-loc gol! M-am intors la colegiu si acolo mi-au spus ca nu pastreaza decat actele pentru elevii lor si ca nu am decat sa merg la Inspectoratul Scolar.Ceea ce am si facut.Inspectoare a de acolo,s-a enervat foarte tare,a sunat iar la Colegiu si a spus ca nu e de competenta Inspectoratului sa caute acte pierdute.In urma schimbului dur de replici cu inspectoarea,cei de la colegiu m-au chemat inapoi peste 2 zile,timp in care au gasit,atentie! o copie completa a foii matricole,dar nestampilata! Mi-au spus ca altceva nu au!Cautarile mele s-au oprit aici.Intrebarea e cine raspunde pentru situatia creata si cum pot eu sa imi recuperez foaia matricola pentru a-mi echivala studiile in strainatate?
Incercati sa va adresati Minsiterului Educatiei. Explicati-le intreaga situatie cum ati fost plimbata de la scoala la ISJ si invers, poate asa reusiti.
Pentru foaia matricola nu este necesar anunt la MO. Doar pentru diploma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut foaie matricola trifanalina trifanalina in 2000 am absolvit o sc postliceala privata pt invatatori-educatoare.dupa terminarea studiilor am plecat cu familia in Italia.in lipsa mea(dar cu acordul meu) ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma catalinalin catalinalin buna ziua am o diploma de absolvire a scolii profesionale de mecanic conducator auto eliberata in 1990. as vrea omalogarea ei in spania .ce trebuie sa fac? ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera o foaie matricola? elenaietfam elenaietfam Intre anii1999-2002 am urmat cursurile unui colegiu particular,am absolvit cei 3 ani dar nu mi-am sustinut licenta.Intre timp aceasta unitate s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)