avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere nelegala

Doresc sa actionez in instanta societatea pentru concediere nelegala. Am primit preaviz incepand cu data de 9.01.2009. Contractul de munca va inceta in 08.02.2009. Termenul de 30 de zile "curge " din 09.01.2009 sau de la data la care se va emite decizia de incetare a contractului de munca, adica 08.02.2009?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:02, 31 Ianuarie 2009
de la data la care vi s-a comunicat decizia ( cand ati semnat de primire sau cand ati primit-o prin posta )

av. Ileana Schwarz
Buna ziua,
termenul de 30 de zile in care se poate formula contestatia incepe sa curga de la mometul comunicarii deciziei de concediere.

av. Boncu
Va multumesc. atunci preavizul ce rol are?
ajuta si angajatorului..care nu ramane brusc fara angajat...si angajatului...pentru a cauta un alt loc de munca. In perioada preavizului aveti dreptul la 4 ore libere...

dispozitie legala ...

de ce avem legi??incercam sa reglementam anumite aspecte ..ale vietii noastre, nu-i asa?

av. Ileana Schwarz
M-am exprimat gresit: voiam sa intreb daca data de incepere a preavizului nu afecteaza in nici un fel termenul pentru Tribunal. VA multumesc inca odata

Alte discuții în legătură

As vrea o lamurire irisred irisred Daca din motive de sanatate ,diverse tensiuni si altele...nu am mai mers la serviciu,nu am ajuns sa-mi iau concediu medical si nici nu am anuntat,am primit o ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)
Cine te apara daca esti dat afara fara motiv???? veronik veronik Daca esti dat afara fara un motiv, ti se cere sa predai responsabilitatile altcuiva si ti se sugereaza ca pt tine se va gasi o solutie de salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)