Doresc sa actionez in instanta societatea pentru concediere nelegala. Am primit preaviz incepand cu data de 9.01.2009. Contractul de munca va inceta in 08.02.2009. Termenul de 30 de zile "curge " din 09.01.2009 sau de la data la care se va emite decizia de incetare a contractului de munca, adica 08.02.2009?
Multumesc.
buna ziua. am o intrebare, am o colega care tot crede ca va fi data afara. ea foarte linistita, nu are conficte cu colegii, s-a adaptat mai greu cerintelor postului dar face progrese, in ce conditii poate fi data afara? a avut o singura avertizare "sa fie mai atenta" si din cauza ca se fac angajari se simte amenintata. "ca o da afara ca nu ii place fata ei". poate fi data afara din motivul asta? daca se poate concedia din punctul asta de vedere? daca i se propune sa isi bage lichidarea si ea refuza pot sa ii faca ceva, o pot obliga? sau cum ar trebui sa ii infrunte? va multumesc
evident ca nu poate fi cineva concediat pe acest motiv.
De asemenea nu i se poate cere sa plece sau sa isi dea demisia.
Nici faptul ca a primit o avertizare orala nu schimba lucrurile.
Trebuie sa se tina tare si sa isi faca treaba cat mai bine posibil.
In alta ordine de idei, dc un angajator vrea sa faca o concediere...in cele din urma o va face si daca este asistat de avocat o va face si legal.
As vrea o lamurire
irisred
Daca din motive de sanatate ,diverse tensiuni si altele...nu am mai mers la serviciu,nu am ajuns sa-mi iau concediu medical si nici nu am anuntat,am primit o ... (vezi toată discuția)