avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

O batrânică se roagă de mine, ptr. a avea grijă de ea şi vrea să imi lase casa de la ţară,ca moştenire prin testament....sincer nu ştiu ce să fac, deoarece chiar dacă este văduvă şi fără copii, mai are în viaţă încă 7 surori, dar şi nepoţi, cărora nu vrea să le lase nimic...aceştia pot ataca testamentul....şi cum ??? ..bătrâna la 80 ani este în plenitudinea facultăţilor mintale....mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: myty67 , utilizator 22:37, 13 Noiembrie 2012
Poate sa va faca testament insa mai bune ati incheia un contract de intretinere, dansa va fi asistata de un reprezentant al autoritatii tutelare la semnarea actului. Testamentul daca I'l faceti autentic la notar ar fi sigur, daca vreti obtineti si un certificat de la IML. testamentul autentic chiar daca este atacat de mostenitorii legali in instanta sansele sunt mici....neexistand mostenitori rezervatari care sa ceara reductiunea lui este, acesta este o varianta mai Putin costisitoare Decat contractul de intretinere.
multumesc mult, dar la clauza cu intretinere costurile sunt fff mari, asa ca ma gandeam la o varianta simpla financiar si cat de cat sigura....
Nu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ci contract de intretinere , atentie! La contractul de intretinere nu se da pret! La contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere se da si pret si se presteaza si intretinere!
Varianta cea mai ieftina este testament, cea mai sigura este contractul de intretinere , v am spus ca batrana va fi asistat si de reprezentantul autoritatii tutelare conform lg 17/2000.
multumesc fff mult, daca mai este nevoie, va deranjez....bft. si felecitari..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Succesiune livius1 livius1 Ce se poate face ca sa fie legal si inatacabil ,daca in urma unei succesiuni dupa sotul decedat o casa se va imparti intre sotul in viata si 3 copii ai ... (vezi toată discuția)
Mostenire mcnc mcnc Am o matusa (sora a tataului meu-decedat) care este vaduva, fara copii. Matusa mai are frati in viata. Ce se intampla daca pana la moartea dansei nu se face ... (vezi toată discuția)