avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FALS IN INSCRISURI SUB SEMNATURA PRIVATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FALS IN INSCRISURI SUB SEMNATURA PRIVATA


As dori sa supun in discutie o problema care inca nu am lamurit-o.
In cazul in care pe un act sub semnatura privata , exista 4 semnaturi : una a celui care da , una a celui care primeste si doua semnaturi de asa-zisi martori ( insa fara a fi identificati cu serie de buletin sau nume lizibile) , si se contesta acest act la parchet intrucat una din semnaturile martorilor este un fals (care se va dovedi) , cum considerati dupa aprecierea dvs. ca va fi considerat acest inscris : adevarat sau fals ?
Practic intr-un dosar o persoana cerut perfectarea unui act de imprumut - antecontract de vanzare cumparare ( subiect pe care deja l-am mai expus pe forum insa nu am inteles toate detaliile ) , documentul este un fals dupa parerea celeilalte parti intrucat aceasta nu a semnat niciodata un asemenea act , insa cu alta ocazie a unui proces ,aceasta din urma a semnat pe o hartie in alb intrucat i s-a spus ca trebuie sa semneze pentru o amanare a unei alte cauze , iar persoana respectiva nu se putea deplasa si a semnat . Pe acea hartie , ulterior cealalta parte l-a completat cu asa-zisul contract de imprumut . Ce sanse credeti ca sunt sa dovedim falsul ?
Revenind , daca una din semnatura este falsa , intrucat persoana care ar fi semnat a murit ulterior , dar exista acte oficiale , expertiza poate dovedi ca nu este semnatura acesteia , si se considera actul ca fiind un fals ?
Va multumesc pentru toata atentia .
Cel mai recent răspuns: asanacheromel , utilizator 11:49, 6 Iunie 2014
Motivul de nulitate constă nu în lipsa fizică a celui de-al doilea exemplar, ci în lipsa menţiunii, în chiar cuprinsul actului, cu privire la redactarea lui în două exemplare.

Dacă lipseşte această menţiune şi reclamantul nu poate dovedi existenţa celui de-al doilea exemplar, actul poate fi anulat.

În ceea ce priveşte promisiunea vînzării drepturilor succesorale, dacă succesiunea nu era deschisă la acea dată (respectiv, dacă cel despre a cărui succesiune era vorba se afla în viată la data încheierii actului), actul este nul atît în temeiul art.965 din vechiul cod civil, cît şi în temeiul art.956 din noul cod, în funcţie de codul care era în vigoare la data pretinsei încheieri a actului.

Cazul este destul de complex. Angajaţi un avocat, dacă nu vreţi să pierdeţi cu dreptatea în mînă (asta, în situaţia în care aveţi dreptate).
Stimate domnule avocat ,
Va multumesc pentru lamuririle precise date in acest caz .In redactarea acestui asa-zia act e trecut ca a fost redactat in doua "exemplare " dar cuvantul "exemplare " este suprapus peste cuvantul scris anterior care era scris" copie" ( a taiat cuvantul copie si a scris peste exemplar) . La data cand se presupune ca s-a facut acest act , mama celor doua parti traia , si tocmai acesteia i s-a incercat reproducerea semanturii pe act. Timp de 2 ani cat a trait aceasta , act act nu a iesit la iveala . Dupa moartea mamei ( martorul 2 din act. primul fiind fiul partii reclamante ) cand am dorit dezbaterea succesiunii a iesit aceasta facatura de act. Noi ne-am pus un avocat si speram sa putem combate atat pe penal cat si in civil. Sunt multe aspecte cusute cu ata alba , de aici si inscrierea in fals .
Sa speram ca vom avea noroc, ce sa facem nu toti oamenii suntem corecti si sa ne gandim ca se pot intampla astfel de lucruri tocmai din partea sorei sale ...
Cu stima ,

Asanache Romel
Buna ziua , revin asupra problemei doar pentru a spune ca instanta a anulat acel antecontract de vanzare -cumparare declarandu-l nul . Hotarararea a fost pronuntata de Tribunalul din Vrancea in urma recursurilor declarate de ambele parti . Irevocabila .
Mai poate fi atacata aceasta sentinta daca a fost declarata in urma unui recurs in civil ? Multumesc anticipat.

Cu stima
Buna ziua ,
Supun din nou acest subiect intrucat a urmat o contestatie in anulare , respinsa ca inadmisibila . Deci instanta a considerat acel act ca un act de vanzare -cumparare declarat nul .
Intrebarea este : intrucat pe chitanta era trecut " contract de imprumut -antecontract de vanzare cumparare" , persoana care a pierdut poate deschide o noua cauza pentru a solicita eventual inapoierea imprumutului ? Precizez ca acel act a fost intocmit in 2009 deci ar interveni prescriptia. In afara acestui lucru instanta l-a si declarat nul printr-o decizie irevocabila .
Cum credeti ca se va putea actiona ? Inscrisul este contestat , iar faptul imprumutului nu cred ca o instanta poate lua in considerare un act scris in totalitate de cel care ar fi dat banii , iar cel care i-a luat nu are decat o simpla semnatura . Poate fi vorba si de inselaciune , semnatura in alba , suma e doar in cifre , se putea adauga usor alte cifre, etc. .
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare care sa tina loc de act autentic romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema. - Doua surori au incheiat un precontract de imprumut - antecontract de vanzare cumparare , prin care una din surori ... (vezi toată discuția)
Act sub semnatura privata in instanta romex romex Va rog sa ma lamuriti cu o problema : -Daca in instanta se depune un inscris sub semnatura privata care nu e redactat conform codului civil ( in cazul ... (vezi toată discuția)
Inscris sub semnatura privata romex romex Stimati domni, Doresc sa supun inca o data o speta la care nu am primit lamuririle necesare . -Intr-un proces in care se cere o hotarare care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)