avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent insertie-CCC 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent insertie-CCC 2 ani

Buna ziua.
Daca un angajat a ales sa stea in CCC timp de 2 ani si se intoarce la munca inainte ca, copilul sau sa implineasca varsta de 1 an, poate beneficia de acel stimulent de insertie de 500 lei pana ce copilul implineste varsta de 2 ani?
Sau acest stimulent de insertie este valabil numai daca ar fi optat sa stea in CCC
1 an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 15 Noiembrie 2012
Care este data nasterii copilului?
copilul este nascut in septembrie 2012
Art. 7 din OUG nr.111/2010:

(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:

a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;
ok, si daca persoana ce a optat sa stea in CCC timp de 2 ani, realizeaza venituri impozabile inainte de (nu dupa) implinirea de catre copil a varstei de un an, nu mai poate beneficia de acel stimulent de insertie? adica tre sa stea acasa pana face copilul un an si dupa aia sa reintre pe piata muncii? daca o face mai devreme de un an, pierde dreptul la acel stimulent de insertie?
@Andrei Gica

Vedeti litera a) din raspunsul de mai sus...

Alte discuții în legătură

Noua lege a maternitatii cameliadaj cameliadaj Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: la inceputul lunii decembrie o sa aduc pe lume o fetita.Intentionez sa ma intorc la munca dupa 1 an. Sunt un pic ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie julia2 julia2 Buna ziua, Copilul meu implineste 1 an pe 04.07.2013,beneficiez de stimulent daca imi reiau activitatea pe 25.06.2013?( am optat pentru CCC de 2 an ... (vezi toată discuția)