avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport italian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport italian

Buna ziua! Am muncit in italia pana anul trecut, am fost rezident in italia operioada aproximativ 5 ani (mai exact fara o saptamana).(mentionez ca am fost in primaria italiana pentru a-mi scoate rezidenta de acolo pe motiv ca ma intorceam in romania, asta in septembrie anul curent) Intrebarea mea este: daca ma intorc acum in italia pt un alt loc de munca si imi fac din nou rezidenta in italia se adauga la cei aproximativ 5 ani sau pornesc de la 0? Sa va spun si de ce si sa va intreb si daca este posibil acest lucru, am inteles ca dupa 5 ani de rezidenta in It poti cere un permis de sedere permanent, vreau sa stiu daca il mai pot lua acum si daca cu acest permis imi pot face un pasaport italian (italian nu romanesc cu domiciliu in italia) si daca cu acest pasaport am drept de munca in Marea Britanie.
Va multumesc, sper sa ma puteti ajuta si mai ales, lamurii...
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:31, 16 Noiembrie 2012

La intrebarea cu calculul rezidentei nu stiu sa va raspund - poate va ajuta altcineva, insa pasaport italian nu puteti obtine doar pentru ati fost (veti fi) rezident in Italia: nu aveti si cetatenia italiana.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Se va considera continuarea rezidentei initiale, daca va intoarceti in termen de 6 luni de la plecare si daca la plecarea initiala nu ati notificat primaria cu privire la incetarea rezidentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta italia kevin07 kevin07 buna, sunt nou pe aici si as dori sa stiu,, am rezidenta in sp,, pot sa imi fac si in italia ,sau nu le zic ca am ? cum se procedeaza ,mersi mult (vezi toată discuția)
Buletin romanesc sedere in ue OlgaSim OlgaSim Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii. Eu detin dubla cetatenie (MD si RO) si am doar pasaport roman cu domiciliul in Moldova. In urma ... (vezi toată discuția)
Rezident in italia roxyand roxyand locuiesc initalia de ceva timp dar revin foarte des si in romania problema mea este ca mi se tot cere acest act de rezidenta in italia ni pot sa-miiau nici ... (vezi toată discuția)