avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare ajutor somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare ajutor somaj

La nivelul unei societatii au loc concedieri individuale. O persoana care indeplineste conditiile de pensionare cu reducerea varstei standard (grupe de munca) poate beneficia de ajutor de somaj in cazul in care nu doreste depunerea dosarului de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 15 Noiembrie 2012
Textul de lege aplicabil este art.34 lit.c din Legea nr.76/2002 .si nicidecum textul art.16 din Normele de aplicare .. din art.34 lit.c , per a contrario, reiese faptul ca nu beneficiaza de somaj ..
Evident, se specifica si in Norma: "Prin nu indeplinesc conditiile de pensionare conform legii, potrivit art. 34 alin. (1) lit. c) din lege, se intelege:..."; textul de lege prezentat a fost citat pentru detalierea neindeplinirii conditiilor de pensionare.

Daca nu ma insel, dvs. ati intrebat de ce nu poate beneficia in prima instanta...
Asa este , am intrebat .. iar ce s-a raspuns nu prea concorda cu textul legii prezentat .. si mai este un aspect ... in mesajul initial este scris ca indeplineste conditiile de pensionare cu reducerea varstei standard, iar normele nu se refera la acest aspect ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Ileana2013 Ileana2013 Firma la care lucrez e declarata falimentara , eu indeplinesc conditiile pentru pensionare anticipata partiala ( adica cu penalizare ). In aceste conditii, pot ... (vezi toată discuția)
Şomaj sau pensionare anticipată ? MihAlex MihAlex În iulie împlinesc 60 ani. Dacă firma la care lucrez se închide, voi putea intra în somaj sau voi fi obligat să mă pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordare somaj brezel brezel pot beneficia de somaj daca inceteaza CIM pt.ca se inchide firma ,daca am un contract de cenzor cu conv.civila .la un bloc (prestari servicii dupa care se ... (vezi toată discuția)