avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fara succesiune verii mei au dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fara succesiune verii mei au dreptul la mostenire?

Buna ziua!
In 1968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notar, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 , fratii ei in numar de 5 au mostenit cate 1 parte, au fost intabulate in CF (bunurile sunt teren, casa, o anexa). In 1992 mama mi-a vandut mie si sotului meu cota de 7 parti, 4 frati ai mamei au decedat (3 dintre ei au avut copii), al 5-lea este in viata. Mentionez ca 1 parte echivaleaza cu 59 mp.teren.
Va rog sa ma lamuriti:
-1. copiii fratilor mamei fara a figura in cartea funciara (presupun ca nu au facut succesiunea sau daca au facut-o la acea vreme nu stiau de aceasta mostenire) in ce conditii pot pretinde sa-i despagubim adica sa ne vanda cota lor;
-2. cu unchiul in viata daca ajungem la o intelegere - adica sa ne vanda partea lui -cum putem incheia actul de vanzare-cumparare in cazul in care el locuieste in alta tara europeana, nu se poate deplasa, deci care este procedura in absenta lui?
-3. In cazul in care nu ajungem la o intelegere privind pretul ptr.vanzare-cumparare, ce demersuri poate intreprinde el pentru a ne obliga la plata acelei suprafete, presupun ca nu are cum sa gaseasca un cumparator pt.o suprafata de 59 mp.
Mentionez ca nu s-a facut indiviziunea iar pana in 2009 noi am platit impozitul pe intreaga suprafata, verilor mei le-a surescitat interesul pt.cotele lor deciziile de impunere care se fac nominal din 2009.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nãstase Cristian-Mihail , Consilier juridic 20:22, 19 Noiembrie 2012
Va multumesc! scuzati-ma ca tot insist dar nu inteleg termenul "partaj" si va rog sa imi spuneti ca daca eu nu stiu adresele verilor mei, doar a celui ce se afla in tara cum pot solicita la judecatorie deschiderea actiunii fara a preciza adresele lor, ce presupune aceasta actiune de partaj?
Va rog sa ma scuzati, am aflat ce este partajul, dar eu daca nu cunosc adresele verilor mei, nu am cum sa le aflu, cum sa solicit partajul? Totodata asa cum am mai specificat ei nu figureaza in CF doar parintii lor care nu mai sunt in viata.
Daca unchiul meu doreste sa imi vanda partea lui cum incheiem tranzactia asa cum am specificat mai sus el este nedeplasabil si se afla intr-o alta tara europeana, care din cele 2 variante ar fi mai putin costisitoare?
in cadrul actiunii de partaj, cereti instantei sistarea starii de indiviziune asupra casei, prin atribuirea ei catre dv, urmandi ca dv sa le platiti celorlalti mostenitori o sulta.

intradevar trebuie mentionate adresele verilor, pe care va trebui sa le aflati, formuland cerere de serviciul de evidenta a populatiei (in dublu exemplar - unul la dv), ca sa aveti dovada ca ati incercat sa le aflati. daca nu reusiti sa-i identificati, acestia vor fi citati prin publicitate.

in cadrul actiunii de partaj veti mai cere ca instanta sa constate ca ei sunt mostenitorii unchilor dv si sa dispuna inscrierea in CF a dreptului de proprietate

pentru ca dv sa ramaneti proprietara asupra casei in intregime, trebuie sa formulati actiunea de partaj, la notar va puteti rezolva aceasta problema doar daca se prezinta toti

daca unchiul dv doreste sa va vanda partea sa, si sa ramaneti in indiviziune cu ceilalti, va trebui sa va prezentati amandoi la notar, insa fiind "nedeplasabil" trebuie sa dea o procura speciala cuiva in acest sens, ori in caz contrar singura dv sansa este partajul la judecatorie
Va multumesc fff mult, am inteles ce am de facut, cu multa stima si respect!
1. trebuie sa demonstreze calitatea de mostenitor petru bunurile care le-a detinut defunctul, la data decsului.
2. de cota pe care ati cumparat-o, nu se atinge nimeni.
vezi ce acte s-au facut ulterior
restul, pune actele capa la cap, si intelegi si singur ce ai de facut.
eu, prin natura functiei, asta fac.
intocmesc sesziari pentru deschiderea procedurii succesorale
trebuiesc multe acte
cauta-ma pe privat daca vrei sa-ti dau lista.
tu, daca ai cumparat FARA CLAUZA, nu-ti mai trebuie nimic
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa cu multi proprietari GyarfasCsaba GyarfasCsaba Am o proprietate (casa si curte) de 800mp. In CF in afara de mine mai apare un unchi cu o cota de 1/16, cota pe care a mostenit-o dupa bunicul meu. in afara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imediat după revoluția din '89 , tatălui meu si ... gabibotea gabibotea Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși ... (vezi toată discuția)
Diviziune calibra_1984 calibra_1984 se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata? precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)