avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta - participatie improprie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta - participatie improprie

as dori daca se poate sa aflu un exemplu la: participatia improprie in forma intentie-culpa, cand instigatorul si complicele actioneaza cu intentie iar autorul din culpa . multumesc
Cel mai recent răspuns: avocat dinu , utilizator 19:44, 13 Aprilie 2005
chiar nu poate nimeni sa-mi raspunda?
Inculpatul a gasit in gara un portofel cu acte apartinand partii civile, in care se afla si recipisa de predare a bagajelor din magazia statiei. Inculpatul roaga o alta persoana sa ridice bagajele de la magazie spunandu-i ca sunt ale sale. Persoana este prinsa de politie in momentul prezentarii adeverintei.

Ce faci cu art 51 cod penal?
Da, este eroare de fapt. Asta am gasit la repezeala. Instigatorul actioneaza cu intentie, iar celalalt este in eroare.

Hai sa luam urmatorul exemplu:
Intr-un bar exista si o tinta la care clientii joaca darts.
Clientul A este cam ametit de la bautura. Clientul B il instiga sa arunce sageata in timp ce in apropierea tintei se afla o persoana, Tertius.
Clientul C, care avea pica pe Tertius, ii da repede sagetile lui A, ca sa isi incerce "maiestria".
A, care se credea un bun jucator, fiind convins de B a aruncat inspre tinta cu sagetile pe care i le-a dat C. Din greseala o sageata il nimereste in ochi pe Tertius, ulterior nemaivazand cu acest ochi.
A este autor pentru vatamare corporala grava din culpa;
B este instigator si va primi pedeapsa pentru fapta comisa cu intentie;
C este complice si va primi pedeapsa pentru fapta comisa cu intentie.

Alte discuții în legătură

Complicitate la inselaciune Mimi85 Mimi85 Am si eu o nelamurire. Va dau un exemplu concret in care sunt implicata: 2 persoane ajuta 10 indivizi sa obtina credite bancare prin inmanarea de acte false , ... (vezi toată discuția)
Fals sau instigare la fals puncuskaa puncuskaa daca am fost la un birou de intocmiri acte si am cerut pe angajat sa intocmeasca o adeverinta,eu stiind ca va falsifica,dar el nu a stiut ca face un fals ...eu ... (vezi toată discuția)
Pot obtine si eu un raspuns Canon01 Canon01 daca mai multe persoane arunc[ cu pietre spre un geam cu scopul de a-l sparge dar doar o piatra sparge geamul fara a se sti care persoana a aruncat-o ,cine va ... (vezi toată discuția)