avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procedura prealabila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procedura prealabila

Litiu intre doua firme. Se va introduce actiune in instanta. Care e procedura prealabila:
1. ajunge doar concilierea directa?
sau
2. e obligatoriu ca un mediator sa faca informarea cu privire la mediere?
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 22:00, 15 Noiembrie 2012
incercati mai intai concilierea directa... daca vreti sa nu platiti taxa de timbru si credeti ca aveti sanse cu medierea, e de preferat sa obtineti o hotarare de expedient decat sa va judecati multa vreme
ART. 720^1
(1) În procesele şi cererile dintre profesionişti evaluabile în bani şi derivate din raporturi contractuale, înainte de introducerea cererii de chemare în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directă cu cealaltă parte.
(1^1) Termenul de prescripţie a dreptului la acţiune pentru dreptul litigios supus medierii sau concilierii se suspendă pe durata acestei proceduri, dar nu mai mult de 3 luni de la începerea ei.


Iar daca ajungeti la un acord acesta se poate investi si cu formula executorie in caz ca partile nu-si respecta promisiunile, obligatiile , in conformitate cu art.6 din directiva nr. 52/2008 a Uniunii Europene.
Sunt convins ca cealalta societate nu se va prezenta nici la conciliere nici la mediere, va trebui sa ajung in instanta si vreau sa fac procedura prealabila corect. Deci e suficienta concilierea, am inteles bine, e optional intre conciliere si mediere, iar informarea cu privire la mediere nu e obligatorie? Nu ar avea rost sa piarda timpul si un mediator daca e suficienta convocarea la conciliere, oricum la tribunal ajungem ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)
Produs nelivrat, nu mai reusim sa recuperam avansul NarcisaAndrei NarcisaAndrei Buna ziua, imi cer scuze daca acest topic este deja deschis si eu il redeschid, insa am nevoie de spijin in urmatoarea problema: - am semnat un contract pe ... (vezi toată discuția)
Conciliere sau mediere? lolo0112 lolo0112 pot sa introduc o actiune in pretentii impotriva administratorului societatii debitoare (administrator care,conform contractului dintre societati garanteaza cu ... (vezi toată discuția)