avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie

Buna seara. Numele meu este Georgiana si sunt din Bucuresti. Sunt casatorita in Romania cu un cetatean turc cu care am un copil in varsta de 7 ani nascut in Romania, am plecat in Turcia cu sotul meu anul trecut impreuna cu copilul si acum 2 saptamani am fost batute si agresate si eu si mama mea, desi nu este prima oara cand se intampla, alungate pe strada si nevoite sa plecam din Istanbul la Bucuresti fara copil. Aceasta situatie s-a intamplat pe data de 01.11.2012. Doresc sa bag divort si sa intentez si proces de custodie. Mentionez ca in urma batailor administrate de sotul meu am si 2 certificate medico legale. Intrebarea mea pt dvs este daca divortul trebuie intentat in Romania deoarece eu am si permis de sedere in Turcia si daca procesul de paternitate tot in Romania deoarece copilul are si buletin turcesc. Si as mai dori sa aflu care este procedura de aducere a copilului in tara si daca e posibil asta si in ce mod deoarece eu am fost nevoita sa plec din Turcia neavand unde locui acolo si nici a ma sustine financiar si nici nu stiu limba turca.Copilul mi-a fost smuls din brate, am chemat politia la domiciliul conjugal si mi s-a spus ca tribulalul va decide in urma celor intamplate unde va ramane
copilul deoarece eu am cerut acolo indepartarea de casa a sotului timp de 6 luni si protectia statului deorece viata mi-a fost pusa in pericol.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adina mantas , utilizator 23:47, 16 Noiembrie 2012
Din pacate instanta competenta este cea turcă. Totusi, să stiti că instantele turcesti sunt pro-femei in acordarea custodiei si a divortului.
Totusi saptamana aceasta am semnat documentele cu un avocat si am demarat procedura de divort si paternitate in Romania.
Daca ati platit avocatul incercati sa va judecati in Romania.
Conteaza foarte mult ceea ce se va intampla la proces.
O problema mare ar putea fi si aceea legata de executarea hotararii romanesti in Turcia daca veti avea de executat o astfel de hotarare judecatoreasca.
Are dreptate d-l avocat, o sa obtineti o hotarare si probabil c-o sa va uitati la ea apoi.
Ziceti ca in Turcia ati obtinut un ordin de restrictie, de ce nu ati ramas in casa ? Era mai bine sa va judecati acolo si sa obtineti dreptul de a veni aici cu tot cu copil.
Inca nu s-a emis ordinul de restrictie, exista mai multe plangeri la tribunalul din Istanbul care nu au fost solutionate. Cu sotul meu nu se poate locui in casa deoarece este violent si puneam viata mea si a copilui in pericol.In plus nu stiu limba turca si acces la bani nu mai aveam.

Alte discuții în legătură

Imi este frica sa dau in judecata concubinul ptr.a obtine custodia copilului ramona0402 ramona0402 buna tuturor!doresc sa scriu cat mai scurt ,si sper sa se inteleaga ceva...:\"> acum 5 ani jumate am cunoscut un grec,am facut un copil care acum are 4 ... (vezi toată discuția)
Divort cu un minor Maria9417 Maria9417 Am o problema legata de un posibil viitor divort.Problema este ca la mijloc exista si un minor.Treaba sta in felul urmator sotul ma bate si din cauza aceasta ... (vezi toată discuția)
Divort romanca de un grec cu un copil minor androne georgiana androne georgiana buna ziua...eu sut casatorita in grecia cun un cetatean grec si avem un baietel de 6 ani...grecul se poarta foarte urat cu noi inclusiv cu copilul...in ... (vezi toată discuția)