avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un minor

Am o problema legata de un posibil viitor divort.Problema este ca la mijloc exista si un minor.Treaba sta in felul urmator sotul ma bate si din cauza aceasta mai mult ca sigur voi intenta proces de divort cat mai curand posibil si vreau sa stiu ce ma asteapta si cum pot sa imi iau copilul la mine,un minor in varsta de 2 ani si 3 luni este foarte atasat de mine.eu nu am nici o sursa de venit deoarece stau acasa cu copilul si nici casa pe numele meu am doar un cont bancar in care am o suma maricica atat.Treaba cu violenta se intampla de mai mult timp de vreun an si ceva dar nu pot face nimic de frica sa nu imi ia copilul pentru ca el are casa pe numele lui ( de fapt numai jumatate deoarece pe acte este trecuta si o fosta concubina)loc de munca.Dar numai pot asa,nu pot spune ceva ca da in mine de fapt nu am drept la replica.El ia decizii singur eu fiind un nimeni si daca am cumva intetia de a comenta da in mine.Vreau sa fiu indrumata ,sa stiu ce pot face in acest sens si ce ma asteapta.Nu vreau nimic decat divortul si copilul in custodia mea cu drept la vizita!Am uitat sa specific ca el are cazier pentru loviri sau alte violente ,acum doua luni au incetat cei doi ani de pedeapsa cu suspendare.Va rog mult sa ma ajutati sa stiu ce pot face in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Maria9417 , utilizator 00:43, 20 Ianuarie 2020
O sa obțineți domiciliul minorului la dvs,custodia se exercită în comun și tatăl poate obține un drept de vizita.Puteti sa plecati oricand cu tot cu minor nu va retine nimeni și nimic și nu exista consecințe negative.Daca continua cu actele de violență sesizati politia,solicitați un ordin de protectie ,strangeti probe privind comportamentul soțului,martori,înregistrări audio etc.Mergeti la un av pt a va invata si pt a demara procesul de divorț.Daca inchiriati ceva,aveti un ajutor în familie,faceti dovada ca va puteti întreține nu conteaza ca sotul are condiții locative mai bune și venituri mai mari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere istoricul de violență al soțului puteti obtine chiar sa exercitati autoritatea părintească asupra minorului in mod exclusiv,nu in comun cu tatăl.
Puteti obtine inclusiv un ordin de protecție împotriva lui si evacuarea din casa până la finalizarea divorțului.
Nu exista niciun risc ca domiciliul minorului sa nu fie stabilit la dvs.
Contactați urgent un avocat de pe forum sau recomandat sa va ajute in acest demers.
Soțul o sa va dwspagubeasca si cu cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
Manuela Rășină, administrator
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor jana orascu jana orascu cum pot obtine custodia unui minor de 4 ani daca sotul e agresiv si violent si intentionez sa divortez ? E mai bine sa raman in domiciliul comun sau sa iau ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt insarcinata si sotul meu ma constrange sa imi ... Cristina1091 Cristina1091 Buna seara, sunt insarcinata si sotul meu ma constrange sa imi parasesc domiciliul. Chiar mi-a luat cheile si nu doreste sa mi le inapoieze ca sa pot sa intru ... (vezi toată discuția)
Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)