avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal ca vecinul sa monteze pe peretele casei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal ca vecinul sa monteze pe peretele casei mele senzori?

Buna seara tuturor!
Acest subiect este ca o continuare a unuia mai vechi, si anume @solutionare conflict cu 2 vecine nebune@
Mai nou, se pare ca vecinul a inceput sa-mi monitorizeze orice activitate din casa, montand pe exteriorul peretelui (care este pe hotar, iar el are acces nonstop), senzori. De 3 zile, in fiecare seara am auzit zgomote de lovituri mai mult sau mai putin puternice in peretele casei si /sau in pamantul de langa el, in intervalul orar 20.00-23.30. Pana ieseam afara, el fugea in casa sau se ascundea pe undeva prin curtea lui, astfel ca nu am putut sa il filmez. In aceasta seara, am auzit cum cineva dadea o gaura in zidul casei, si cand am iesit, chiar daca nu am gasit pe nimeni in zona peretelui, am luminat cu o lanterna, si am descoperit ca a montat chiar la baza zidului un electrod batut in pamant -sau poate mai multi, pentru ca eu nu pot vizualiza bine de la mine din curte-, si am mai vazut ca a pus un fir care pleaca de la suparafata pamantului, urca cca 2,5m pe perete, apoi este cotit si mai merge cca 2m orizontal, tot pe peret si se termina cu un sensor . Am filmat acest lucru cu o camera foto, iar el, de dupa perdea ma filma pe mine cum filmez zona respectiva! Nu a iesit sa stea de vorba sau altceva. Cat de legal este acest lucru, si ce organe pot sesiza?
Nu este aceasta o incalcare a intimitatii vietii private?
Ce lege reglementeaza aceste lucruri?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: oldjimmy70 , utilizator 13:35, 17 Noiembrie 2012
oldjimmy70 a scris:


am descoperit ca a montat chiar la baza zidului un electrod batut in pamant



Daca montarea instalatiei a fost realizata pe proprietatea vecinului.dvs nu puteti sa ridicati pretentii decat in situatia in care eventual,puteti proba prejudicii cauzate de respectiva instalatie
@ynocenta@ Multumesc pentru mesaj, dar cred ca nu ai citit tot sau atent ce am scris. Doar electrodul este in pamant. Firul este (sau mai bine spus era azinoapte) pozat(lipit) pe perete Azi am iesit sa filmez mai clar acel fir montat (lipit de perete). Firul si senzorul au disparut. In schimb a ramas ceva prins de perete, ca o cutie dreptunghiulara. dar nu pot vizualiza clar, pentru ca nu am acces in curtea vecinului. Eu m-am referit daca este legal sa monteze acel fir si senzor pe peretele casei mele, pentru ca eu nu cred acest lucru (este imobilul meu, nu al lui)
Exista vreo lege care reglementeaza folosirea cu sau fara incuviintare a peretelui imobilului?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este permisa concesionare teren peste contract de inchiriere ? paladem paladem Am inchiriat teren aferent locuintei cumparata la legea 112/1995.Contactul e in vigoare si datoriile platite.Primaria concesioneaza 4 mp din terenul inchiriat ... (vezi toată discuția)
O constructie improvizata la vecini imi deterioreaza peretele casei. CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua In spatele casei mele, vecinii au o baraca veche, lipita de peretele casei mele. In urma zapezilor si a ploilor peretele casei mele este ud, ca si ... (vezi toată discuția)
Am cerut servitute de trecere vecinului si acesta mi a cerut.... anonimul070 anonimul070 am cerut servitute de trecere in instanta vecinului ptr ca nu ma lasa sa intru in curtea lui sa mi intretin si sa fac consolidari peretelui din spatele ... (vezi toată discuția)