avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Radactare diferita fata de informatia initiala din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Radactare diferita fata de informatia initiala din baza de date ECRIS. Cum ar trebui procedat?

Respectiv atunci cand la un proces castigat, Prin redactarea sentintei, timbrata pentru copie definitiva si irevocabila, judecatorul schimba sentinta initiala (argumentele si dispozitia), astfel incat sa para vina (greseala) grefierului?
Produsul juridic (definitiv si irevocabil) devenind astfel un act public inutilizabil de catre partea care a castigat totusi cauza :duh:

P.S. Curat-murdar, vorba lui Caragiale, nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 21:25, 18 Noiembrie 2012
O.K. Easy... Multumesc!

Evident ca elaborand sentinta cu "erori materiale" (proprii), judecatorul elaboreaza si "greseli" conceptuale, asambland propriile "erori materiale" astfel incat sa altereze (partial) solutia :duh:
Iata un nou mod prin care judecatorii au posibilitatea de a-si bate joc de institutie si de cetatean invocand o "eroare materiala" cu posibile efecte juridice (daca cel care primeste solutia nu o verifica). La iuteala de mana si nebagare de seama...

Ce s-ar intampla daca la calea ferata cineva ar gresi (eroare materiala) macazul sau ar inversa (confuzie materiala) doua fire la un semnal (cel rosu cu cel verde)?
Cei pagubiti prin deraierea sau coliziunea trenurilor ar trebui sa faca doar o cerere de indreptare la seful de gara? :rofl:

P.S. Dar cu siguranta a fost vina grefierului (acarul Paun) carele el redacteaza sentinta (dupa cum il duce capul) iar onor judecatorul semneaza (fara sa citeasca).
Daca asa merg lucrurile...
Probabil ca s-a gresit in baza ECRIS si in Registru, nu? :duh:
Ghici cine si unde a "gresit"? Si... din ce interese. :D

dito:
...judecatorul schimba sentinta initiala (argumentele si dispozitia), astfel incat sa para vina (greseala) grefierului...

Rog atentie si la detalii (dracu' se ascunde in... detalii), nu? :duh:
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate indrepta o eroare intr-o sentinta penala definitiva ? oannnna oannnna M-am judecat , la penal , cu fostul sot pentru pensia de intretinere a fiului meu . La sedinta de incheiere am convenit ca imi retrag plangerea penala cu ... (vezi toată discuția)
Numele petent inlocuit din "greseala",in act oficial,de grefier.. dreaminro dreaminro Va rog sa-mi spuneti..ce pot face,ca am contestat o amenda aplicata abuziv prin forta de politie,fiind incatusati si dusi la politie ,de un agent care ne ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! wowgurl wowgurl Va rog sa ma ajutati si pe mine!!!!!Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj .Hotararea instantei nu cuprinde intreaga invoiala dintre parti conform ... (vezi toată discuția)