avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Act sexual cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Act sexual cu o minora

Buna ziua, as dori sa adresez cateva intrebari, deoarece acest subiect m-a facut curios. Mentionez ca am pus intrebarile doar de curiozitate.

1. Cum se sanctioneaza un act sexual cu o minora?

2. Sa presupunem ca minora are sub 15 ani si este de acord sa intretina relatii sexuale un barbat major, ce sanctiuni i se acorda acelui barbat?

3. Sa presupunem ca minora are peste 15 ani si este de acord sa intretina relatii sexuale un barbat major, ce sanctiuni i se acorda acelui barbat?

4. Daca dupa un timp minora si majorul doresc sa inchee relatia lor, iar minora doreste sa il dea in judecata pe barbatul major, acesta poate doveti ca minora a dorit sa intretina relatii sexuale cu el? Daca da, prin ce metode?

5. Spre exemplu, barbatul major, doreste sa fie precaut si o pune pe fata minora se semneze o declaratie cum ca ea ar fi de acord sa intretina relatii sexuale cu el; declaratia poate fi scrisa de acel barbat? Daca da, ce trebuie sa contina scris pe ea? Daca nu, de unde poate lua una sa o completeze? Sau macar se poate face asta?(scrierea unei declaratii)
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
floriann, utilizator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 20:38, 18 Noiembrie 2012
Potrivit art.198 C.pen. - Actul sexual cu un minor :
Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

Dacă faptele prevăzute în alin. 1-3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1-4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Asta scrie in noul cod penal? dar va rog raspundeti la intrebari nu imi dai articole din cod
Este vorba de codul penal in vigoare ,daca cititi atent vi se raspunde la intrebari prin continutul art.198.
Asteptati sa implineasca 18 ani! Nu exista formulare tip pt a semna ca este de acord sa intretina relatii sexuale !...Daca o puneti sa semneze inseamna ca o constrangeti ! La intrebarea nr 4 pot sa va spun ca ea poate spune ca i-ati promis ca o luati de sotie si ca ati constrans-o astfel sa faca sex cu dumneavoastra ! Nu puteti demonsta ca a dorit sa intretina relatii - doar erati major si ea minora .Si se va considera ca făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.
De ce va complicati? Un minor e un minor si poate fi pacalit si dus de nas ...la fel si o fata care va iubeste daca are peste 18 ani si isi doreste sa fie iubita si sa aiba pe cineva care sa aiba grija de ea,,,,,asa ca ,,,mai asteptati sau cautati o majora la care sa ii puteti da papucii cand doriti !
Chiar daca nu depune ea plangere , acest lucru il pot face si parintii fetei daca le spune ca ati abuzat de ea. Daca vreti sa faceti sex cu ea si apoi dupa o perioada sa o parasiti normal ca va face plangere, dar daca ea va paraseste si nu afla nimeni atunci poate scapati de plangere!
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi corupere de minori?... andrandra andrandra am 15 ani jumatate si prietenul meu are 22...vreau sa stiu daca exista vreun risc ca acesta sa fie acuzat de corupere de minori, sau daca parintii mei pot face ... (vezi toată discuția)
Viol sau nu cezara_pufu cezara_pufu Daca tatal vitreg al unei minore de 14 ani o saruta, o mangaie, ea ii saruta mameloanele, picioarele, cu alte cuvinte ea consimte....la ce se incadreaza? (vezi toată discuția)
Este ilegala o relatie sexuala cu un baiat de 17 ani? anonim1234 anonim1234 Buna ziua, Spuneti-mi daca este ilegala o relatie sexuala cu un baiat in varsta de 16 ani daca acesta a fost de comun acord. cealalta persoana fiind majora. ... (vezi toată discuția)