avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul tatalui pt a emigra in Canada
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul tatalui pt a emigra in Canada

Buna ziua,
Sunt in proces de emigare in Canada,si la ambasada imi cer acordul tatalui biologic(pe care nu il pot obtine)
In urma unei relatii de concubinaj de 9 ani,am nascut un copil(are 8 ani),a carui custodie definitiva si irevocabila o am.
Anul trecut m-am casatorit,sotul este cetatean canadian,si am aplicat pt emigrare in Canada. Dosarul nostru este complet,dar ei imi cer si consimtamantul tatalui biologic,iar in cazul in care acesta nu semneaza,o decizie eliberata de Tribunal. Mi s-a spus de catre avocat ca nici un tribunal nu elibereaza asemenea act,iar eu,intre timp,am obtinut o scrisoare de la Politia de Frontiera unde se stipuleaza ca sunt libera sa scot copilul din tara fara a fi necesara aprobarea tatalui.
Intre timp,tatal biologic mi-a deschis un proces in care cere transformarea custodiei unice in custodie comuna,precum si ca Instanta sa ma oblige sa locuiesc cu copilul la adresa la care locuim in prezent.
Toate astea nu le face din dragoste pt copil,el fiind casatorit si vazandu-si copilul de doar 2 ori in ultimii 2 ani,nu il suna,si are un comportament toatal indiferent fata de el,dar in urma discutiei pe care am purtat-o,explicandu-i ca dorim sa plecam,m-a dat in judecata si a inceput sa trimita si pensia alimentara...
Va rog sa ma ajutati si sa ma sfatuiti ce as putea sa fac sau cum pot obtine o hotarare in Instanta.
Va multumesc,
Raluca K
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:19, 19 Noiembrie 2012
Am inteles ambele variante.
Problema este cu ancheta sociala care trebuie facuta in Canada.
Va dura mult.

Sa intrebe daca se poate intra sigur pe teritoriul Canadei cu hotarare judecatoreasca.
Este de stiut cum vor reactiona si autoritatile de frontiera canadiene.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
avocat_penalist, utilizator
D-na Ralu
Nu fiti pesimista.
Ati auzit proverbul : Exceptia intareste regula
Multumesc pt raspunsuri. Am sa incerc sa deschid proces pt stabilirea domiciliului in Canada,si suplinirea acordului tatalui de catre Instanta,deoarece Autoritatile Canadiene imi acorda viza in cazul in care prezint o hotarare judecatoreasca,m-am interesat deja. Ideea este ca Instanta sa-mi dea aceasta hotarare,sa nu ma lovesc de "ingradirea rel tatalui cu minorul".......
Si am sa incerc sa deschid acest proces cu ordonanta presedintiala,deoarece Autoritatile Canadiene deja mi-au cerut acordul tatalui sau,in imposibilitatea de a-l obtine,o hotarare judecatoreasca care sa-i suplineasca acordul.
Nu stiu in ce masura considera Instanta abuz fata de copil,dar cand a luat baiatul anul trecut,l-a lasat prietenei,si el si-a vazut de viata in alta localitate..... Deci unde este interesul lui de a petrece timp cu copilul? Consuma bauturi alcoolice in exces,este violent,si copilul poate spune cata bataie a luat de la acel individ.... Plus ca poate va conta medico-legalul care il am,cu toate ca a fost un accident(mai mult sau mai putin voit,nu stiu),dar cert este ca si prietena lui,cea la care l-a lasat pe copil in grija,mi-a batut copilul.
In 4 ani de gradinita nu a venit niciodata,educatoare nu-l cunoaste,n-a fost prezent la nici o serbare,in prima zi de scoala n-a fost "curios" nici macar sa dea un telefon,de Craciun,Revelion......la fel...... Deci ce drept as ingradi eu? Plus ca am inregistrari telefonice in care il intreb cum a putut sa nu dea un telefon macar de sarbatori,iar el motiveaza ca......a gresit......Tot ce pot spune este ca sper ca Justitia sa tina cont de toate aceste aspecte.....
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
ralu_k79, utilizator
Da,sper sa ma incadrez in proverbul cu " Exceptia intareste regula"::::))) Poate sunt un pic....speriata sau dezamagita vazand cate mamici sunt in aceeasi situatie ca si mine....
Daca ne desparteam din alte motive,ceva de genul eu m-am indragostit si vreau sa despart tatal de copil,intelegeam sa fiu nevoita sa impartim custodia,dar avand in vedere ca el a fost paralel cu copilul,spunand ca este prea mic si nu are nevoie de tata,nefiind prezent cu nimic in viata lui,avand relatii cu alte femei(locuia cu actuala sotie inca de pe vremea cand noi eram inca impreuna),iar copilul meu ii spune "tata"actualului sot....... Nu pot decat sa sper ca se va face dreptate..... Va multumesc pt incurajari si sfaturi
Pentru a cere suplinirea semnaturii, trebuie sa aveti refuzul explicit (in scris) al tatalui minorului. , un email, o scrisoare. Daca nu aveti, nu puteti dovedi refuzul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui pt emigrare si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Sunt in proces de emigare in Canada,sotul meu fiind cetatean canadian,si la Ambasada Canadei din Bucuresti mi-a fost cerut acordul tatalui biologic ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului cori32 cori32 Sant disperata. Am un baietel de 2 ani si 4 luni rezultat din relatia cu un cetatean austriac , plateste pensie alimentara dar doar atat nu isi da interesul ... (vezi toată discuția)
Custodie minor iza3212 iza3212 Buna ziua.Sunt divortata de la sfarsitul anului 2011 si am custodia copilului care este in varsta de 10 ani. Deoarece am cumparat un apartament prin imprumut ... (vezi toată discuția)