avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum pot afla daca s-a dezbatut o succesiune? mai exact succesiunea dupa bunicii mei. Tatal meu a murit iar eu am fost numit de instanta unic mostenitor, doar ca rudele mele au luat toate actele iar eu nu am acces la unele informatii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ada2011 , utilizator 21:16, 18 Noiembrie 2012
Ce inseamna ca ,,ati spart" certificatul ei?
L-ati anulat in instanta?

In cazul buniciului dvs. e posibil sa sustina ca nu a acceptat tatal dvs. succesiunea in termenul legal.

Daca nu aveti alta cale sa descoperiti actele puteti incerca sa deschideti un proces dar consultati mai inainte un avocat ca sa intelegeti exact ce consecinte juridice pot rezulta in caz de proces.

In cazul in care deschideti proces va fi obligata sa vina cu actele ca sa se apere daca deja a facut succesiunea dupa bunicul dvs.
Poate ca nu a zis nici ca are frate.

Poate si sa nu vina la proces si fara acte veti avea ceva probleme.

Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
avocat_penalist, utilizator
Da, aveti dreptate. Eu am fost la primaria unde se afla casa respectiva si cei de acolo nu mi-au dat un raspuns pe loc a trebuit sa fac o cerere sa vad daca primesc vreun raspuns legat de succesiune. Teama mea a apurat datorita faptului ca dupa ce am fost la primarie, brusc rudele mele au inceput sa faca intabularea la casa bunicilor si la niste terenuri :(
Multumesc pentru raspunsuri!
In primul rand vedeti daca s a dezbatut succesiunea dupa bunic. Mergeti la un notariat de pe raza judecatoriei unde a avut ultimul domiciliu defunctul, sa aveti actul prin care sunteti unic mostenitor al tatalui certificatul dvs de nastere si al tatalui dvs si daca aveti o copie dupa certificatul de deces al bunicului, notarul va interoga un registru si vi se va spune daca si unde s a dezbatut succesiunea.
multumesc frumos!!!!o seara buna tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare BPD BPD Tatal meu a decadat in anul 2008.Exista un act de renuntare la drepturile asupra casei si terenului aferent casei,din partea unchilor mei.Am ramas.conform ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)