avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen repunere pe rol
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen repunere pe rol

Daca recursul a fost depus pe 04.08.2011, primul termen a fost pe 11.05.2012,si tot atunci a fost suspendat, la ce data se incheie daca nu se depun acte si nu se mai repune pe rol?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters228970 , utilizator 14:39, 24 Aprilie 2013
Buna ziua,

inteleg ca dosarul s-a suspendat in data de 11.05.2012, probabil pentru ca partile nu s-au prezentat.
In acest caz, daca dosarul nu se repune pe rol el se perima dupa trecerea unui an de zile de la data suspendarii. Mai exact, dupa data de 11.05.2013 dosarul va fi repus din oficiu pe rol iar instanta va constata ca dosarul s-a perimat - adica dosarul va inceta sa mai existe.

Daca insa dosarul a fost suspendat pentru ca el depindea de judecata unui alt dosar, el va fi repus pe rol dupa ce acel dosar va fi finalizat.

Avocat Constantin Boncu

Daca din cauza dumneavoastra a fost suspendat procesul, puteti sa solicitati repunerea cauzei pe rol dupa ce va indepliniti obligatiile stabilite de instanta.

In vederea repunerii pe rol a cauzei suspendate trebuie sa achitati jumatate din taxa prevazuta pentru introducerea actiunii si sa va incadrati in termenul de un an de la data suspendarii.

Daca doriti repunerea pe rol a cauzei faceti o cerere in acest sens la instanta care a dispus suspendarea procesului.


Succes.

Va multumesc pentru raspuns.
Va rog sa ma mai ajutati cu un raspuns la o solutie intr-un dosar:
Suspendă judecarea cauzei (in data de 11.05.2012)conform in temeiul art. 114 alin. 4 Cod proc. civilă recursului civil formulat de recurentul ..... împotriva sentinţei civile nr. .. din 15.06.2011 pronunţată de Judecătoria Bacău, in ds. nr. ....in contradictoriu cu intimat ... având ca obiect succesiune. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică de la 11 Mai 2012
Ce inseamna aici [Irevocabilă] ? Daca nu se mai prezinta nimeni, ce se intimpla?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)
Divort cu repetir mmirela_m mmirela_m care e procedura legala pt a incheia acest proces??? ,, daca am terminat un proces de divort in 2006 cu o hotarare irevocabila prin care mi-am redobandit ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs ContSters228970 ContSters228970 Ce inseamna urmatoarea solutie data de tribunal la recurs : ,, Solutie: Suspendă judecarea cauzei conform in temeiul art. 114 alin. 4 Cod proc. civilă ... (vezi toată discuția)