avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Stingerea obligatiilor prin remitere datorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Stingerea obligatiilor prin remitere datorie

Buna ziua,

Societatea A are de primit de la societatea B 1000 lei.
B are de primit de la C 500 de lei iar,
C are de primit de la A 500.

Se poate face remitere de datorie in valoare de 500 de lei intre A si B, B si C, si C si A astfel încât se sting datoriile firmelor A si C si scade datoria lui B fata de A cu 500 lei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 16:13, 22 Noiembrie 2012
Se poate face dar numai pentru suma de 500 lei. Societatea A va pretinde societatii B plata diferentei de 500 lei pe care acesta din urma o datoreaza.
Multumesc pentru raspuns! Nu am vazut sa se practice aceasta metoda de stingere a obligatiilor. Se face prin inscris notarial sau pur si simplu printr-o declaratie a partilor? Aceasta modalitate de ”plata” nu afecteaza in nici un fel celelalte implicatii fiscale, adica dpdv al impozitului, tva-ului....
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
oranca, utilizator
A se vedea in acest sens art. 1641 Cod civil.
De ce contabilii îmi recomandă compensaţia în locul remiterii? Cunosc procedeul de compensare dar nu mi se potriveşte. Doresc dacă se poate utilizarea remiterii dar aş vrea să mă ajutati şi cu o monografie contabilă. Vă multumesc!
Vi se recomanda compensarea de catre contabili pentru ca sunt foarte putini care cunosc ca exista si alte modalitati de stingere a unei creante.
Cu privire la monografia contabila fie cautati modele pe internet, fie apelati la un expert contabil sa o intocmeasca.

Alte discuții în legătură

Modalitate plata cesiune parti sociale catre asociat concept concept va rog sa ma ajutati cu gasirea unei solutii, multumesc anticipat! doresc sa cesionez asociatului meu partile sociale la valoarea nominala a ... (vezi toată discuția)
Compensare obligatii intre 3 parti - ce contracte folosim? cadmo cadmo Buna ziua am urmatoarea situatie: - o persoana fizica straina X a acordat un imprumut catre o firma romaneasca A la care asociat unic este Y, tot cetatean ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la bugetul de stat Maria64 Maria64 prin natura activitatii firmei pe care o conduce si administreaza o buna prietena, luna de luna are de incasat de la bugetul de stat sume considerabile......in ... (vezi toată discuția)