avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperare bani de la bugetul de stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperare bani de la bugetul de stat

prin natura activitatii firmei pe care o conduce si administreaza o buna prietena, luna de luna are de incasat de la bugetul de stat sume considerabile......in conditii de criza statul nu si-a mai onorat platile din luna mai anul 2009 .In acest moment societatea pe care o conduce are datorii fata de bugetul de stat de cateva sute de milioane pe care nu are de unde sa le plateasca . Intrebare ............nu exista nici o reglementare legala prin care sa se faca compensare cu sumele pe care le are de incasat de la bugetul de stat? si de necalculare a majorarilor si penalitatilor de intarziere atata timp cat statul este dator societatii respective cu sume mult mai mari decat datoria pe care societatea o are in acest moment? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana & maria , utilizator 13:04, 16 Ianuarie 2010
nu are nimeni nici o idee??? ce s-ar putea face in situatia sus precizata ?
daca puteti da mai multe detalii ar fi ok
daca sumele de incasat de la bugetul de stat provin din rambursare tva(dupa audit si intocmire proces verbal) sau
daca in oglinda apar sume in plus in contul bassf (cas,cass,somaj)se va putea face cerere de compensare pentru o datorie apartinatoare a bassf(cass.cas,somaj)
prin urmare ar mai fi de discutat dar dupa mai multe detalii
nu nu este vorba despre asa ceva ar fi mult prea simplu, firma factureaza luna de luna catre stat mai precis Ministerul transporturilor sume considerabile acestea nemaifiind incasate de cateva luni Acum s-a trezit in nefericita situatie in care datoreaza TVA,cas,cass,somaj imp pe profit etc...... pe care nu are de unde sa le plateasca ...iar majorarile curg ..... nu cred ca nu se poate face o compensare cu sumele ce trebuiesc incasate Trebuie sa existe o prevedere legala dar nu stiu unde sa caut ajutai-ma va rog sa ajut Multumesc frumos.
din pacate eu nici eu nu am gasit nici o prevedere legala.
am intrebat la finante si mi s-a raspuns sec,,ministere diferite ,nu se poate face nimic,,
iti multumesc pentru interesul aratat. Si da raspunsul finantistilor este acelasi si la noi.
Am gasit ceva de care ma pot lega in Codul de procedura fiscala unde se specifica cum se pot stinge creantele bugetare, respectiv plata, compensare si inca o forma nu-mi aduc aminte (nu-l am acum in fata Este o intrega procedura cred ca de aceea se evita pe cat posibil Saptamana viitoare o sa incepem demersurile .........
Dumnezeu sa ne ajute

Alte discuții în legătură

Compensare obligatii intre 3 parti - ce contracte folosim? cadmo cadmo Buna ziua am urmatoarea situatie: - o persoana fizica straina X a acordat un imprumut catre o firma romaneasca A la care asociat unic este Y, tot cetatean ... (vezi toată discuția)
Compensare radu maria radu maria va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru stingerea datorie prin compensare si cum se procedeaza?Multumesc! (vezi toată discuția)