avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces partaj

Dupa 14 ani de casnicie si 5 ani de proces de divort si partaj am ajuns la capatul puterilor si cu bani multi dati la avocati. Deci am plecat cu copilul din apartamentul bun comun acum 5 ani.A urmat procesul de partaj la judecatorie unde am avut avocat ( am facut diverse expertize)si s-a stabilit de catre instanta ca trebuie sa-mi dea fostul sot o suma de bani si el sa ramana in apartament.Eu am fost multumita dar fostul sot nu. A urmat procesul la tribunal iar avocat, iar timbrare, iar expertize, aceeasi decizie. La fel fostul sotul nu a fost multumit si a facut recurs civil. Eu ma aflu in situatia in care m-am saturat de procese. Nu mai vreau sa ma prezint la proces, nu vreau sa depun recurs, sau poate sa depun o informare, omeneasca, de bun simt si sa arat cum stau lucrurile( ca de fapt eu am lasat totul lui si am plecat). Ce repercursiuni credeti ca ar avea acest fapt?
Cel mai recent răspuns: elena13 , utilizator 15:31, 20 Noiembrie 2012
Daca sotul a facut apel si apoi recurs el trebuia sa timbreze si sa achite alte contraexpertize daca le-a solicitat.

In concret dvs. la apel ( la tribunal ) si recurs ( la Curtea de Apel ) nu aveati de achitat taxe de timbru, etc. decat cel mult onorariu avocat ( daca ati avut aparator).

Legal, la recurs , daca sunteti decat intimata NU AVETI TAXE DE ACHITAT.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
ContSters258148, utilizator
Printr-o intampinare depusa la dosar aratati toate argumentele dvs legate de acest dosar.
Daca nu depun intampinare si nu ma prezint la proces credeti ca as avea de pierdut?
Credeti ca exista sanse ca judecatorul sa ia o alta hotarare?
De ce sa nu depuneti intampinare? Este dreptul dumneavoastra si nu este obligatoriu sa va prezentati. Intampinarea o puteti depune si prin posta cu confirmare de primire, fax, pastrati ok-ul de primire. Solicitati judecarea cauzei in lipsa.
Un alt aspect pe care ar trebui sa-l aveti in vedere este faptul ca, in acest moment, dv aveti o hotarare definitiva pe care o puteti investi si pune in executare silita in vederea recuperarii sultei datorate. Chiar daca procesul se afla in stadiul de recurs, recursul nu suspenda executarea.

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Luizaalexa Luizaalexa Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare bcory bcory Descriere speta: se finalizeaza in proces de partaj succesoral prin hotarare definitiva si irevocabila (curtea de apel) care mentioneaza in motivarea sentintei ... (vezi toată discuția)
Sulta kostas_rx kostas_rx buna, imi poate spune si mie, va rog in cat timp poate fi platita sulta , daca instanta nu a precizat termenul? (vezi toată discuția)