Dupa 14 ani de casnicie si 5 ani de proces de divort si partaj am ajuns la capatul puterilor si cu bani multi dati la avocati. Deci am plecat cu copilul din apartamentul bun comun acum 5 ani.A urmat procesul de partaj la judecatorie unde am avut avocat ( am facut diverse expertize)si s-a stabilit de catre instanta ca trebuie sa-mi dea fostul sot o suma de bani si el sa ramana in apartament.Eu am fost multumita dar fostul sot nu. A urmat procesul la tribunal iar avocat, iar timbrare, iar expertize, aceeasi decizie. La fel fostul sotul nu a fost multumit si a facut recurs civil. Eu ma aflu in situatia in care m-am saturat de procese. Nu mai vreau sa ma prezint la proces, nu vreau sa depun recurs, sau poate sa depun o informare, omeneasca, de bun simt si sa arat cum stau lucrurile( ca de fapt eu am lasat totul lui si am plecat). Ce repercursiuni credeti ca ar avea acest fapt?
Daca fac intampinare pot oare sa o fac eu , simplu, omeneste, fara sa mai apelez la avocatul pe care l-am avut?
Sa stiti ca m-am dus cu hotararea definitiva la tribunal ca sa scrie definitiva si irevocabila ca sa ma pot prezenta la un executor judecatoresc si nu am rezolvat nimic tocmai pentru ca a deschis cealalta parte recurs la Curtea de Apel.
Decizia nu este definitiva si irevocabila, este doar definitiva.
O hotarare definitiva poate fi pusa in executare silta. Trebuia sa insistati in vederea investirii, chiar daca exista recurs declarat in cauza.
Recursul nu suspenda executarea.
Puteti face dvs intampinarea si solicita judecarea in lipsa. Presupun ca stiti foarte bine situatia, numai ca va trebui sa combateti cumva sustinerile din recursul partii adverse.
Am marea rugaminte sa-mi spuneti cum procedez pentru a mi se elibera hotararea definitiva.
Si cu aceasta hotarare sa ma duc la un executor judecatoresc.Dar daca in urma recursului se ia alta hotarare?
Va multumesc!
Incredintare minor
Luizaalexa
Am o fetita de 2ani si 8 luni si am divortat dar fostul meu sot a luat-o si de 8 luni nu am avut acces la copil.la proces am castigat prin apel incredintarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare
bcory
Descriere speta: se finalizeaza in proces de partaj succesoral prin hotarare definitiva si irevocabila (curtea de apel) care mentioneaza in motivarea sentintei ... (vezi toată discuția)