ajunge autorizarea de la colegiul competent si inregistrarea la administratia fiscala de la sediu, neoperand vreo diferenta intre sediu social si profesional. Va fi numai profesional.
off topic si scuze in acelasi timp: daca imi desfasor o activitate pe profesie liberala , mai pot deschide concomitent un PFA ,evident pe un domeniu ce nu implica profesiile liberale si unde posed bineinteles atestat/licenta ?
Multumesc, am inteles.
Problema e ca momentan nu dispun de sediu, adica nu am cabinet. Psihologii pe care eu ii cunosc activeaza ca PFA, dar au cabinet. Intrebarea mea era daca pot activa ca PFA fara cabinet, doar la domiciliul clientilor solicitanti (persoane varstnice, cu handicap, copii, etc....care necesita recuperare la domiciliu), avand in vedere ca sunt unele profesii in care functionarea ca PFA nu prevede decat existenta unui sediu social, activitatile (serviciile) desfasurandu-se la domiciliul clientilor...
E mai mult o problema de metodologie specifica domeniului psihologioc, asa ca intrebarea trebuie pusa din punctul de vedere al colegiului psihologilor, care nu stiu daca ar aproba acest tip de a activa din partea unui psiholog... desi daca inteleg eu bine, legea spune ca psihologii isi pot desfasura activitatea si "in temeiul unor contracte de munca potrivit legii", iar "raporturile contractuale se stabilesc intre psihologul cu drept de libera practica si beneficiarul serviciilor oferite de acesta". Aceste contracte se pot semna din cate am inteles in baza unui PFA si a unor taxe platite la stat (impozit de 16 %)., aceasta indiferent daca e vorba sau nu de o profesie liberala (iarpsihologii intr-adevar exercita o profesie liberala potrivit legilor in vigoare).
Nu mi-a venit aceasta idee "din senin", ci in urma unor anunturi pe care le-am vazut pe internet, date de psihologi care ofereau asistenta, interventie, evaluare si diagnostic psihologic la domiciliul solicitantilor. Acesti psihologi ofereau de asemenea meditatii la diferite materii, tot la domiciliu. M-am intrebat daca e legal... Si avand in vedere ca nu dispun de finantele necesare pt deschiderea unui cabinet, dar doresc sa imi exercit profesia, avand atestat sub supervizare...am ajuns sa caut raspunsuri...care pana acum nu le-am gasit... Din pacate cei din colegiul psihologilor nu se ocupa decat cu colecatrea taxelor, neavand alte atributii, nici macar ca aceea de ne raspunde noua, platitorilor, la cate un mail... asta ca o paranteza.
Va multumesc mult!