avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cheltuieli executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cheltuieli executare silita

Buna ! am fost obligat la plata unei sume de 3700 ron reprezentam cheluieli ale executarii silite - in masura in care nu sunt angajat deloc - pot solicita reducerea la jumatate a onorariului . daca da , ce trebuie sa fac in continuare ? multumesc , m-ar ajuta un raspuns promt , va rog .
Cel mai recent răspuns: AdrianCosmin , utilizator 13:07, 21 Noiembrie 2012
Cheltuielile de executare se stabilesc de catre executorul judecatoresc si nu tin cont de veniturile debitorului executat, ci de felul executarii si suma de recuperat.
Eventual, in conditiile in care aceste cheltuieli de executare sunt disproportionat de mari raportate la obiectul executarii, puteti face o contestatie la executare.
Onorariul executorului judecatoresc si eventualele cheltuieli ocazionate de procedura si documentele incheiate pe parcursul etapelor executarii silite nu sunt conditionate de sursele financiare ale debitorului
Legea 151/2011 publicata in Monitorul Oficial 493/2011 privind aprobarea OUG 144/2007 pentru modificarea alin. (1) al art. 37 din Legea 188/2000 privind executorii judecătoreşti, care prevede, printre altele, modificarea sistemului de calcul pentru onorariul maxim care le poate reveni executorilor.
Potrivit noilor modificari ale legii 188/2000, pentru creanţele în valoare de peste 50.000 lei, dar până la 80.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de până la 3% din suma ce depăşeşte 50.000 lei din valoarea creanţei ce face obiectul executării silite;

Daca apreciati ca detineti probe temeinice,daca va aflati in teremen,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Daca nu platesc aceste cheltuieli , inteleg ca voi fi executat silit - locuiesc intr-un imobil. Pot fi executat silit , si sa pierd acest imobil cu toate ca nu am ipoteca ? in masura in care nu am alta locuinta va fi executat silit imobilul ? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari , comisioane si penalitati yoona yoona in urma unui credit la Banca pe care nu l-am mai putut achita in urma reducerilor din salarii, o firma de recuperari imi dubleaza aproape suma si ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Retinere cheltuieli executare. xan xan In conditiile in care s-a incheiat un contract cu executorul judecatoresc pt incasare debit iar debitul a fost lichidat prin cesiune de creante de catre alta ... (vezi toată discuția)
Executare casa bagins bagins Am luat cu credit ipotecar acum 5 ani un apartament pe care trebui sa-l platesc 30 ani. Daca in urma unui proces penal se ajunge la concluzia ca am de ... (vezi toată discuția)