avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Poate fi evacuata o societate de catre executor fara a avea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: fdl , utilizator 08:36, 21 Noiembrie 2012
"Noul Cod Civil ("NCC") consacra caracterul de titlu executoriu al contractelor de inchiriere incheiate in forma autentica, precum si al celor incheiate prin inscris sub semnatura privata dar inregistrate la organele fiscale, in ceea ce priveste obligatia de plata a chiriei (art. 1798 NCC) si obligatia de restituire a bunului care face obiectul contractului (art. 1809 alin. 2 si 3 si art. 1816 alin. 3 NCC).
Aceasta noutate adusa de NCC este aplicabila tuturor contractelor de inchiriere, cu alte cuvinte atat contractelor ce au ca obiect imobile (locuinte, spatii destinate activitatii profesionistilor - sedii principale sau secundare, imobile cu alta destinatie), cat si contractelor de inchiriere a bunurilor mobile (mijloace de transport, echipamente, etc)* .
Consecintele acestei reglementari sunt importante, intrucat locatorul nu mai trebuie sa obtina o hotarare judecatoreasca pe fondul pretentiei sale, ci poate porni direct executarea silita impotriva chiriasului de rea-credinta (fie pentru neplata chiriei, fie pentru predarea bunului la incetarea contractului). "
In situatia nerespectarii clauzelor contractual negociate si asumate de catre parti,in temeiul disp art 1809,art 1818 NCC,locatorul daca nu obtine materializarea interesului stipulat contractual-in termenul stabilit,poate solicita bej executarea silita a locatarului sau pentru predarea spatiului
Dar in cazul in care nu exista contract incheiat si amiabil s-a stabilit un termen de eliberare, constitie titlu executoriu inscrisul sub semnatura privata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea dintr-un apartartament ContSters241723 ContSters241723 Buna ziua !Am cumparat un apartart la licitatie am platit toate taxele la stat impozit pentru apart etc am intabulat apartamentul am actele dar eu nu iam ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)