avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Incercare de santaj
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Incercare de santaj

Buna seara! Nu stiu sigur daca am nemerit ok forumul, daca este altul care se potriveste problemei mele, va rog sa ma indrumati ulterior. (violarea intimitatii nu stiu unde ar merge)
In urma cu ceva timp, din cauza unui virus pe calculatorul meu, mi-am trimis parola de mess si de mail tuturor persoanelor din lista mea. Nu am reusit sa imi schimb parola decat cand a fost prea tarziu; un individ a folosit parola, a scotocit prin mail-uri, unde a gasit niste poze compromitatoare cu mine. O perioada nu am stiut de acest lucru, pana in urma cu cateva zile cand m-a santajat ca le va imprastia prin oras. Am incercat ulterior sa mai port o discutie cu aceasta pers, cu intentia de a o inregistra santajandu-ma, dar nu am avut succces.
Daca intr-adevar, va impanzi orasul cu pozele mele, eu cum ma pot apara, cum pot acuza pers. respectiva, si cum as putea face rost de dovezi ca ea e vinovata. Pot otine un mandat pt controlarea pc-ului sau, sa se dovedeasca faptul ca acele poze au fost stocate acolo, si apoi folosita impotriva mea?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 19:30, 17 Decembrie 2012
Nu aveti nicio dovada a faptului ca v-a santajat? Si ce v-a cerut, pt ca santajul presupune sa urmareasca un interes.
Daca intr-adevar va temeti de aceasta actiune din partea lui, puteti sa depuneti o plangere penala la Parchet/Politie pentru savarsirea infractiunii de santaj/amenintare.

Chiar daca nu ii stiti numele si adresa, macar ii aveti id-ul de mess/mail de pe care v-a contactat.

Oricum, pe viitor, incercati sa tineti informatiile compromitatoare pe un stick.
Formulati plangere penala impotriva individului care va santajeaza.
M-a contactat fata in fata, fara nici un martor; a fost foarte calculat la faza asta. Vrea ca renunt la un proces pe care il am cu un bun prieten de-al sau, pt partaj.

In acelasi timp, il( ii) cred in stare sa mai astepte o perioada astefel incat sa nu dea de banuit ca ar fi vreo legatura cu acel proces, si sa fie folosite ca razbunare.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
alinuta_micuta, utilizator
De asemenea, presupun ca va fi tot mai greu de demonstrat si incriminat respectiva persoana daca se hotaraste sa pastreze pozele, si sa le foloseasca peste un an, doi, sau mai stiu eu cand, ca si forma de razbunare, nu-i asa?
Hmm... daca a cautat in mail putea sa caute doar in mailu de yahoo( ca doar parola de mess va furat virusul) santeti sigura CA NU ATI TRIMIS POZELE SI ALTOR PERSOANE??? Cam greu de crezut ca cineva sa isi saleve pozele in mail. :)

Alte discuții în legătură

Distribuire materiale pornografice pe facebook după terminarea unei relații mirelaalbu mirelaalbu Buna seara, va rog sa ma jutati cu cateva sfaturi, in ceea ce trebuie sa fac in cazul urmator: Am avut o relatie cu cineva timp de un an si 5 luni, acesta in ... (vezi toată discuția)
In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)