avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare penalizare la plata integrala a cotelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare penalizare la plata integrala a cotelor de intretinere

Buna seara,
Va rog sa-mi spuneti daca se anuleaza toata suma adunata la penalizare in momentul platii integrale a tuturor restantelor de la cotele de intretinere si care este procedura? Proprietarul/locatarul face cerere catre presedinte sau administratorul ii anuleaza suma de plata de la penalizare fara se se faca vreo cerere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:25, 23 Noiembrie 2012
nu se pot anula penalitatile niciodata dar nu se pot nici diminua deoarece ---eu am facturi lunare de penalitati cu sume de 800-880lei la soldul restant emise de furnizor pe care le repartizez prop. le afisez la listele de plata dar inca nu le incasez
daca de expl.vreau ca sa scad pe cineva de penalitati pt ca asa viseaza cenzorul sau femeia de serviciu ,asta stii ce inseamna draga andreea ----sa incarc pe altul cu suma ta sau sa modific procentul de penalizare ca sa iasa exect cit este in factura lunii octombrie de expl.810 lei ,intelegi,si asta inseamna FRAUDA,FALS in acte etc
nu se poate asa cevaam peste 30 de cazuri care aveau sume intre 10lei si 4200 de lei ,au platit oamenii toata restanta raminind la 0 sold dar penalitatile de expl .la 4200 de lei au ramas in continuare in suma totala de 285 lei pe care o sa le achite cind le zic eu deoarece tot am refuzat facturile de penalitati ale firnizorului si ne judecam
Utilizatoarea ar putea fi scutita prin aprobarea comitetului executiv numai de penalizarile care exced penalizarile venite de la furnizori.

Interventie moderator

@c0stii

Va rog sa nu mai prescurtati cuvinte si pe cat posibil sa folositi punctul si virgula ca sa putem intelege ce spuneti in mesaj. Asa cum scrieti acum e un fel de pasareasca pe care o putem intelege foarte greu.
Eu chiar n-am inteles ce ati vrut sa spuneti cu plata penalizarilor, cu FALSUL si FRAUDA.
c0stii a scris:
nu se pot anula penalitatile niciodata...

Ba da. Penalizarile se pot anula sau reduce in unele situatii, in unele asociatii care nu au de plata penalizari catre furnizori, pentru unele persoane care merita sau chiar trec prim situatii dificile de viata sau financiare.
eu am facturi lunare de penalitati cu sume de 800-880lei la soldul restant emise de furnizor..

Este cazul asociatiei dumneavoastra dar nu si al asociatiei mele.
au platit oamenii toata restanta raminind la 0 sold dar penalitatile de expl .la 4200 de lei au ramas in continuare in suma totala de 285 lei pe care o sa le achite cind le zic eu deoarece tot am refuzat facturile de penalitati ale firnizorului si ne judecam

Ce inseamna expl .la 4200 de lei?
Ce reprezinta acea suma de 285 lei?
Cum adica o sa achite cand ziceti dumneavoastra? Nu le-ati calculat si repartizat pe lista de plata?
Daca maine nu mai sunteti in functie si/sau nu mai puteti sa le ziceti, cum ramane?
O activitate, o firma, o grupa de oameni, organizatie, asociatie se conduce dupa niste reguli, dupa regulamente si legislatie si nu dupa cum zicem unul sau altul dintre noi.
1-asociatia noastra nu percepe propriile penalitati cum fac altele deoarece asa a hotărât a.g.
2-asociatia noastra doar repartizeaza (fiecarui locatar in functie de datoria pe care o are)penalitatile impuse de furnizor
3-avem calculate penalitatile din anul 2010 dein luna sept de cind a incetat legea 175 pe fiecare luna in parte ,evidentiate in bordero separat dar inca nu le am incasat la oameni deoarece nici furnizorul nu ne-a impus in mod obligatoriu plata lor din cauza asta si am zis la locatari ca o sa-i anuntam de cind or sa inceapa plata penalitatilor
4-un locatar avea o restanta de 4200 lei adica regia pe vreo 3 ani neplatita,acumulind penalitati de 285 de lei
a venit zilele trecute fiusu din italia ,a schimbat omul 1000 de euro si a venit la asociatie si a achitat toata restanta de 4200 lei,raminand penalitatea de 285 de lai in continuare pina cind o sa fie si el anuntat ca trebuie sa o plateasca
daca furnizorul zice catre noi asociatia ca trebuie sa le achitam toate penalitatile emise cu sept 2010 in suma de 18.000 incepind cu data de 01 aprilie 2013 atunci toti locatarii inclusiv asta cu 285 de lei trebuie sa vina sa plateasca incepind cu aceea data
5-daca asta zice ca nu mai are un picior si vrea sa fie scutit de toata suma de 285 lei cit este penalitatea CINE SUPORTA SUMA LUI?
pt ca eu ca asociatie trebuie sa dau furnizorului exact 18.000---ma scuteste furnizorul de 285 lai ca e gheorghe al floarei bolnav de lene?-nu cred
impart suma de 285 lei la restul locatarilor cum am eu chef?-nu cred
atunci nu scutesc pe nimeni de nimic-toti or sa plateasca exact ce au consumat
In ultimile dv intrebari si argumente gasiti singur raspunsuri si va rog sa le recititi si-o sa observati contradictia in care va aflati.
Nu numai ca-si rupe unul piciorul, dar altul vinde si pleaca din tara, altul pleaca pe lumea cealalta s.a.m.d. Asa ca nu este corect sa asteptati si sa vedeti ce va zice furnizorul. Aveti restantieri, aplicati penalizari si constituiti fondul de penalizari , asa cum prevede legea.
Ca in comitetul executiv decideti sa nu platiti imediat, sa incercati o anulare a penalizarilor stabilite de furnizori, este firesc si corect dar nu aveti garantia ca o sa reusiti. Si daca asociatia va fi obligata sa plateasca furnizorului penalizarile peste 6 luni sau 2 ani iar 10-15 din cei 100 de proprietari nu mai sunt in asociatia dumneavoastra, nu este corect si legal ca aceste penalizari sa le repartizati celor care inca mai traiesc in blocul dumneavoastra.
Sigur ca puteti sa faceti cum va sfatuiti in asociatia dumneavoastra, cu riscurile de care aminteam, cu necazuri pe viitor, cu nesiguranta debitelor..., dar acesta mod de gestionare a penalizarilor nu este un exemplu bun de generalizat si aplicat in alte asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fortarea platii intretinerii prin hotararea asociatiei de proprietari Mihnea_Vilceanu Mihnea_Vilceanu Speta, pe scurt: Furnizorul de energie CET Iasi obtine poprirea unui cont al administratorului contractat (INAAP) de catre o asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere alexandra-alex alexandra-alex Buna seara, am o nelamurire: sunt administrator la o asociatie si in anul 2009 am dat in judecata mai multe apartamente pentru neplata intretinerii. Am primit ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)