avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans excursie in lipsa asigurarii storno
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans excursie in lipsa asigurarii storno

Buna ziua,

In urma cu 3 luni de zile am contractat o excursie in Italia prin intermediul unei agentii de turism. Am platit ca avans 50% din suma, iar produsul consta in: rezervare camera la hotel, rezervare bilet avion la o companie aeriana.

Agentia de turism ne-a recomandat sa ne facem asigurare storno, sub titlul ca "e singura posibilitate sa va recuperati banii daca se intampla ceva". Nu am facut asigurarea respectiva, si, ghinion, s-a intamplat ceva, si doresc sa anulez rezervarea, si sa recuperez macar o parte din bani.

Am sunat la agentia de turism, mi s-a explicat ca ei nu pot sa imi returneze nimic din avansul pe care li l-am achitat in august, si ca pot sa-mi faca totusi asigurarea storno, dar ca respectiva asigurare ma acopera doar incepand dupa 10 zile de la semnarea ei (lucru care nu ma ajuta).

Poate cineva sa imi explice daca ceea ce sustine agentia de turism e legal? Este posibil sa le achit avans pentru un produs/serviciu, si ei sa nu poata sa imi returneze nimic din avansul achitat? Inteleg sa mi se opreasca niste penalitati, nu lucreaza nici ei degeaba, dar totusi?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare contravaloare excursie in lipsa asigurarii storno gigstanescu gigstanescu Buna ziua, In urma cu 2 luni am contractat o excursie in Turcia prin intermediul unei agentii de turism pt. mine si sotie. Am platit toata suma cu 21 zile ... (vezi toată discuția)
Probleme despagubire asigurare storno Danlucian Danlucian Buna ziua, Am incheiat o polita storno la o firma de asigurare in momentul in care am achizitionat(pe cont propriu) o vacanta in afara tarii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)