avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract inchiriere firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract inchiriere firma

ce risca patronul unei firme care si-a facut sediul social intr-un imobil, firma de apartament, care a inchiriat fictiv 1/3 imobil, plateste fictiv proprietarului chiria (care este o ruda apropriata) + impozit 16%? reformuland: se poate spune ca propriatarul primeste chiria pe care o doneaza patronului, doar sunt rude ...
În momentul în care societatea a declarat sediul social în acel imobil, obligatoriu, la Registrul Comerţului s-a depus un act justificativ în acest sens - variantele cele mai uzitate fiind: contract de închiriere, contract de comodat sau varianta, care momentat în Bucureşti nu se mai foloseşte, şi care oricum în opinia mea nu avea fundament juridic - de declaraţie a proprietarului în sensul că este de acord ca în imobil să-şi declare sediul social societatea.

Dacă suma achitată proprietarului nu este înregistrată în contabilitatea societăţii, asociatul nu riscă nimic.

Dacă între societate şi proprietarul imobilului există un contract de închiriere, acel contract trebuie înregistrat la AFP în vederea impunerii veniturilor din chirii datorate de prorietar. Deşi această obligaţie revine proprietarului, şi nu are legătură cu obiectul contractului de locaţiune, în practică, finanţele nu recunosc deducerea unor sume achitate cu titlu de chirie de societate, în condiţiile în care contractul în baza cărora sunt achitate nu este întrgistrat la AFP.

Pentru realaţii suplimentare, puteţi reveni cu amanunte la adresa piteiflorina@go.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri ce sanse are o sotie care aterminat deja procesul cu sotul(casatorie de 25 ani,2 copii majori)sa castige apelul pt un imobil care esti in garantie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Seif popanicoleta popanicoleta Caz: Doua persoane fizice sunt propriatarii unei cladiri pe care au inchiriat-o pe persoana fizica altor persoane. De asemenea au si societate impreuna, pe ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma danabengy danabengy Buna, am o intrebare: eu si sotul meu dorim sa infiintam o firma, dar nu avem sediu social. Avem o casa la tara care a fost a socrilor mei, ambii decedati, ... (vezi toată discuția)