avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere

poate cineva sa imi spuna daca zilele libere oficiale,1mai,1decembrie,rusalii,craciun,etc...sunt sau nu platite conform codului muncii,sau acest lucru este prevazut doar in contractul colectiv de munca al societatii
si daca da ,cui ii revine obligatia de plata angajatorului sau statului
as aprecia daca in raspuns ati face si o trimitere spre o lege cu referire la subiect
va multumesc anticipat!
cu stima,
cristi
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 15:05, 22 Noiembrie 2012
Da, asa este corect .. daca este declarata zi nelucratoare cum poate fi platita?
Aveti dreptate, aceste zile nu se iau in considerare la calculul salariului, practic salariul este acelasi dar pentru un numar mai mic de zile lucrate, am facut o confuzie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sambata 30 noiembrie 2013 - zi libera sau nu? cris2d2 cris2d2 Dupa cum au votat parlamentarii, ziua de Sf. Andrei (30 noiembrie) a devenit sarbatoare legala nelucratoare, anul acesta nimerindu-se intr-o sambata. In ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale catalin_78 catalin_78 sunt platite (adica se scade din salar daca nu lucrezi in acele zile) si daca sunt valabile doar ptr. bugetari(asa zice patronul meu)sau ptr. toti angajatii.? (vezi toată discuția)
1 decembrie INVICTUS_5 INVICTUS_5 anul trecut toti angajatii din unitatea unde sunt angajat au lucrat pe 01.12.2010, dandu li se liber intr o alta zi, cu decizie cu semnaturi de luare la ... (vezi toată discuția)